TU naar Utrecht: “De schouders er onder om er iets moois neer te zetten”

KAMPEN - Het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen gaf de TU groen licht om naar Utrecht te verhuizen Dat betekent dat andere instellingen geen bezwaar hebben gemaakt en dat de onderbouwing voor deze verplaatsing deugdelijk is. Hoewel er studenten in eerste instantie fors op de rem zijn gaan staan, is dat nu voorbij, zo vertelt Thomas van de Horst, die in de eindfase zit van zijn predikant Master.

“De urgentie voor deze drastische stap werd ons pas begin dit jaar door het College van Bestuur echt duidelijk gemaakt. Het verzweeg het niet, maar er lag  eerder ook niet echt de nadruk op. Nu het duidelijk is, is er bij het grootste deel van de studenten wel een soort knop om, van oké dan moet het maar. En dan gaan we er ook het beste van maken. Zetten we met z’n allen de schouders er onder om iets moois neer te zetten. We willen uiteindelijk een bloeiende TU-gemeenschap waar predikanten worden opgeleid. Als dat financieel in Kampen niet meer kan, dan moet het ergens anders. We moeten maar hopen en bidden dat het in Utrecht wel werkt. We kunnen als studenten blijven morren, maar kunnen ons ook constructief opstellen. Dat hebben we besloten te doen”. Hij vervolgt met: “In Utrecht bestaat de kans dat het goed gaat komen. In Utrecht kan het lukken. Vanuit die gedachte hebben we als studenten ook gezegd: We moeten er voor zorgen dat de Universiteit in Utrecht de best mogelijk start krijgt, omdat het hier in Kampen niet zal lukken. Het unieke van de TU is de combinatie van maatschappijgericht en Bijbelgetrouw. Vanuit een orthodoxe, bijbelgetrouwe positie proberen we de maatschappij op zijn eigen waardes aan te spreken. Dat is het eigene van Kampen. Een universiteit meer voor het gereformeerde leven dan alleen voor de gereformeerde kerken. Bij dat leven hoort een bepaalde vorm van spiritualiteit en gemeenschap. De uitdaging is om dat ook in Utrecht te behouden”.

Bijbellezing over Henoch

IJSSELMUIDEN - Ds. Geerts uit Zalk houdt donderdag 14 oktober in de Dorpskerk een Bijbellezing over Genesis 5. Uit dit geslachtsregister staat de predikant stil bij Henoch. 

Aanvang 19.30 uur.

Start leesclub

KAMPEN - In Kampen start binnenkort een leesclub literatuur. In de Bibliotheek wordt daarvoor op vrijdagavond 22 oktober een informatiebijeenkomst gehouden. 

Aanvang 19:30 uur. Aanmelden via maud.clumpkens@senia.nl. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Rijden onder invloed

KAMPEN - Een 22-jarige man uit Kampen is zondag aangehouden vanwege rijden onder invloed.

De man is meegenomen naar het bureau.