Jongman (op de archieffoto in het duel tegen Wit-Blauw) heeft het moeilijk met zijn ploeg in de overgangsklasse B. Foto Tennekes

Degradatiezorgen nemen toe voor KV DOS Kampen

KAMPEN - De situatie van KV DOS Kampen/Veltman in de overgangsklasse B begint steeds penibeler te worden. Zaterdag verloor de ploeg van trainer Michaël Jongman de belangrijke degradatiewedstrijd tegen ASVD met 18-20. DOS staat nu eenzaam onderaan.

Voor de wedstrijd stonden beide ploegen nog op nul punten. Voor beide ploegen was de wedstrijd dus cruciaal om van de laatste plek af te komen.

Bij aanvang van de wedstrijd was er te merken dat er die middag veel op het spel stond. Voor de start kleurde de lucht geel-zwart door rook en fakkels van de DOS supporters. Beide ploegen kregen veel steun van supporters op het drukbezochte sportpark De Maten.

DOS ging fel van start en opende snel de score, maar keek even later tegen een 1-3 achterstand aan. Mede door Dennis van Putten, die maar liefst zes doelpunten wist te maken, lukte het DOS om aan te haken. Het ging over en weer. DOS en ASVD bleven maar om en om scoren, waardoor geen van de ploegen los kwam van de tegenstander.

Aan het einde van de eerste helft wisten de geel-zwarten te profiteren van een mindere fase aan de kant van ASVD. De Drontenaren scoorden een tijdje niet mee en DOS kwam op een voorsprong. De Kampenaren gingen met een gevoel van vertrouwen de rust in door een voorsprong van 11-8.
DOS kwam echter niet goed uit de kleedkamer en ASVD plaatste een inhaalslag. De bezoekers bogen de achterstand om in een voorsprong van 12-14. Reden voor DOS-trainer Michaël Jongman om een time-out te nemen om de boel weer op scherp te krijgen.

De wedstrijd kende veel spanning bij beide ploegen. Dennis van Putten (DOS) en Sem Oosterom (ASVD) kregen in de tweede helft beide een gele kaart. In de slotfase van de wedstrijd nam de spanning voor beide ploegen en de supporters steeds meer toe.

Met nog vijftien minuten te spelen kreeg DOS een belangrijke strafworp mee, maar die werd niet benut door Wichard van der Kolk. De bal ging naar het andere vak en onmiddellijk kreeg ook ASVD een strafworp. De Drontenaren wisten de strafworp echter wel te benutten en de sterk spelende ploeg sloeg weer een gaatje (13-15).

DOS kwam weer terug tot 15-15, maar die gelijke stand was van korte duur. ASVD wist door belangrijke afstandsschoten iets uit te lopen. DOS bleef wel mee scoren, maar had moeite om over ASVD heen te gaan.

Na een spannende wedstrijd won ASVD met 18-20. Het geluk en de opluchting bij de Drontenaren was te zien en te voelen. Voor de korfballers van DOS wordt het nu erg moeilijk om bij de onderste degradatieconcurrenten weg te komen.