Set-Up verliest nipt bij koploper

HARDERWIJK - De volleyballers van Ten Brinke Set-Up kunnen terugkijken op een goede wedstrijd bij koploper VVH Harderwijk. De hekkensluiter uit IJsselmuiden weerde zich kranig en verloor met 3-2. De ploeg staat nu voorlaatste in de eerste divisie A .

Set-Up begon sterk in Harderwijk. Door een sterke servicedruk van de mannen uit IJsselmuiden kon Harderwijk de pass niet perfect brengen en verdedigend maakte Set-Up ook een prima indruk. Set-Up was de betere ploeg in de eerste set en won met 20-25.

In de tweede en derde set waren de rollen omgedraaid. VVH bleef doorzetten, waardoor Set-Up meer fouten begon te maken. De tweede en derde set werden door Harderwijk gewonnen (25-12 en 25-13). Set-Up-trainer Gaillard legde vervolgens de nadruk op het collectief. ‘Met elkaar, vol enthousiasme en gedrevenheid’. Deze opdracht werd opgevolgd.

Set-Up begon sterk aan de vierde set. Harderwijk werd onder druk gezet en er was vechtlust en focus. VVH werd onder druk gezet. De pass werd goed neergelegd door Set-Up. De bezoekers overtuigden in deze set. Set-Up won de set met 20-25.

In de beslissende vijfde set begon Harderwijk met een sterke serviceserie en blokkerend was de ploeg sterk. Set-Up vocht hard terug, maar kwam uiteindelijk net tekort: 15-12.

Komende zaterdag wacht Set-Up een lastige klus in de beker. In Groningen dienen de IJsselmuidenaren af te rekenen met Sudosa (topdivisie) en Donitas (eerste divisie).