Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Jelle Visscher ziet nieuwe rol als coach van Wit-Blauw 2 als perfecte opstap

Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Jarenlang was Jelle Visscher te bewonderen als speler bij Wit-Blauw. Dit seizoen vervult hij voor het eerst een rol als trainer. Als coach van het tweede vormt hij samen met hoofdtrainer Pascal Zegwaard en Jan Westland de technische driehoek bij Wit-Blauw. “Dit is een supermooie opstap”, aldus Visscher. 

Jelle Visscher stopte in juni 2019 als korfballer, maar stond bij de derby tegen KV DOS Kampen in september 2020 toch weer in het veld bij Wit-Blauw. Daarna kwam hij nog enkele keren in actie. “We hadden afgesproken dat ik af en toe mee zou doen. Als een soort joker, maar alleen als dat echt nodig was.” Visscher viel nog twee keer in tegen Sparta (Z) en Unitas. Hij kwam er in om de wedstrijden over de streep te trekken. “Het is leuk dat je dan op het veld of vanaf de bank de boel kan aanjagen. Je brengt even wat anders en het werkte.” 

In oktober van dat jaar gingen de competities in het slot door corona. Daarna besloot Visscher dat zijn tijd als speler er definitief op zat. “Ik ben in 2019 niet voor niets gestopt. Het was tijd voor andere dingen. En ik wilde geen Heintje Davids worden”, lacht Visscher. In mei kwam er ineens een andere rol ter sprake. Jan Westland, coach en trainer van Wit-Blauw 2, gaf aan dat hij een stapje terug wilde doen. Hij stopte op de zaterdag als coach bij het tweede van Wit-Blauw, maar ging wel door als trainer. Dat gaf ruimte voor een ideale instap voor Visscher. 

“Pascal (Zegwaard, red.) had me al eerder gevraagd of ik assistent wilde worden, maar ik heb toen gezegd dat ik mezelf niet zag als een goede assistent. Ik zag en zie mezelf meer als coach, ik vind het leuk om zelf aan het roer te staan. Nu hebben we een mooie rolverdeling. Pascal is de trainer en coach van het eerste. Jan doet de trainingen voor zowel het eerste als het tweede en ik train het tweede op donderdag en coach op zaterdag. En we wisselen elkaar af als het uitkomt. Zie het als een driemanschap, een driehoek met veel dynamiek. Pascal heeft super veel ervaring, Jan verdiept zich in de korfbaloefeningen voor de trainingen en ik ben een clubman die iedereen kent”, aldus Visscher. Een mooie dynamiek die wordt verrijkt met de aanvullingen van Barbara Toebast, die haar korfbaltrainer 4-diploma haalt bij de Wit-Blauw en veel korfbalkennis meeneemt.  

Visscher is blij met zijn nieuwe rol. “Nadat ik ben gestopt, heb ik even afstand genomen van het korfbal. Om te beginnen als coach van het tweede is voor mij een supermooie opstap. Ik werk samen met twee mannen met heel veel ervaring. Daar leer je veel van. Ik ken natuurlijk de klappen van de zweep in het veld, maar niet aan de kant. Ik vind het heel erg mooi om te doen. Leuk met mensen bezig zijn, het team sterker proberen te maken en spelers opleiden voor het eerste.”

Ziet Visscher zichzelf ooit fungeren als hoofdtrainer? “Dat zou ik best graag een keer willen, maar ik kies nu bewust voor een rustig vaarwater. Ik weet niet of ik als hoofdtrainer bij Wit-Blauw moet gaan beginnen, al zie ik mezelf zeker niet als nomade die van club naar club gaat. Voorlopig ben ik er niet mee bezig. Ik zie wel wat er op mijn pad komt.”

Gerard Meijeringh