'Gemeente moet zelf panden kopen en verhuren tegen leegstand'

KAMPEN - De ruim 554 deelnemers aan het onderzoek van TipKampen hebben talloze suggesties gegeven die in hun ogen de binnenstad meer zouden kunnen laten bruisen. De leegstand baart grote zorgen en veel van de suggesties gingen dan ook over opvulling van de panden of het meer levendig maken van het straatbeeld.

"Als na 18 maanden een leegstand pand niet verhuurd is, dan zou de verhuurder gedwongen moeten worden om het pand om te bouwen tot woonruimte", stelt een deelnemer. Een andere deelnemer stelt: "Begin zelf een ontwikkelingsmaatschappij, koop leegstaande panden, verhuur de bovenverdieping als appartement en verhuur de benedenverdieping goedkoop aan startende ondernemers."
Verder wordt gesteld dat er meer ruimte gegeven moet worden door verhuurders aan 'Pop up winkels' en aan kunstenaars die winkelruimtes als expositieruimte kunnen gebruiken.
Een ander stelt: "Maak meer mogelijk voor straatmuzikanten en bijvoorbeeld straattekenaars, dat geeft gezelligheid." Ook werd meerdere malen een oproep gedaan om meer groen in het straatbeeld te krijgen of om de burgel meer bij binnenstad te betrekken. Kijk op pagina 3 voor reacties van de gemeente.