Wethouder Wonink: 'Leegstand binnenstad iets afgenomen'

(door Nick de Vries)

KAMPEN - Wethouder Bas Wonink van economie stelt dat de aandachtspunten die in de enquête door TipKampen en Brugmedia naar voren komen, op het juiste moment komen, omdat binnenkort de toekomstvisie voor de Kamper binnenstad wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.

De wethouder stelt ook met genoegen vast dat uit het onderzoek blijkt dat de historische binnenstad in trek is. "De mensen die de enquête ingevuld hebben, geven aan de binnenstad met plezier te bezoeken." Wel merkt hij op dat er ook wat te verbeteren valt. "Deelnemers vinden dat de kwaliteit in de afgelopen tijd achteruit is gegaan. Daarbij wordt herhaaldelijk gesproken over de omvang en de diversiteit van het winkelaanbod."
De wethouder stelt vast dat, in tegenstelling tot wat de beeldvorming suggereert, de leegstand de laatste jaren juist iets is teruggelopen. Ook Michiel de Groot en Leo Hoksbergen concluderen dit op pagina 3 van deze krant. Maar dat betekent niet dat er tijd is om achterover te leunen. Het winkellandschap verandert volgens hem voortdurend door trends als internetaankopen en dat zal de komende tijd alleen maar toenemen. "We kunnen winkeleigenaren bovendien niet dwingen om zich in ons centrum te vestigen. We kunnen het wel zo aantrekkelijk mogelijk maken. Dat doen we in nauwe samenwerking met de ondernemers en vastgoedeigenaren in de binnenstad" Binnenkort worden meer concrete maatregelen genomen als de toekomstvisie voor de binnenstad 'Transitie en transformatie binnenstad Kampen', wordt uitgevoerd. Deze wordt binnenkort eerst voorgelegd aan de gemeenteraad.

Lees ook op pagina 3: ‘Leegstand binnenstad laatste jaren juist afgenomen’