TipKampen: 'Kampenaren bezoeken binnenstad met plezier'

(door Nick de Vries)

KAMPEN - Ruim 51 procent van de Kampenaren die hebben meegedaan aan het onderzoek van TipKampen, bezoekt met plezier de binnenstad. Slechts 24 procent van de deelnemers doet dat niet. 25 procent is neutraal. 

TipKampen deed in samenwerking met BrugMedia een onderzoek waaraan ruim 554 mensen meededen. Deelnemers kregen 9 vragen voorgelegd waarop zij konden reageren. Wel stelt ruim 74 procent van de ondervraagden dat dat de kwaliteit van de binnenstad de laatste jaren achteruit gegaan is. Zorgen die geuit worden gaan ondermeer over de toenemende leegstand en over de komst van gesubsidieerde zorginstellingen die de leegstand opvullen.
Als reden om de binnenstad te bezoeken wordt vooral de ambiance genoemd. "We struikelen er letterlijk over de monumenten, daar houd ik van", aldus een deelnemer. Ook wordt de sfeer in de winkels genoemd. "Er zijn nog altijd winkels met een goede service." Opvallend is dat veel mensen expliciet de Geerstraat noemen als voorbeeld van hoe het moet. "Veel verschillende leuke winkels en de sfeer." "Geerstraat, dat is hoe het moet". Maar ook de 'Gezellige lange winkelstraat' en de Plantage worden vaak genoemd.