Grootse seizoensopening Tigerclub afgelast door corona

KAMPEN - Het zou een mooi nieuw begin moeten zijn na anderhalf jaar geen Tigerclub, maar helaas hebben Rob van der Weerd en Jac Ruiten de opening van het nieuw seizoen toch af moeten zeggen. De stijgende besmettingen en aangekondigde maatregelen maken het mini-festival dat in De Stadsgehoorzaal gepland stond op 11 december onmogelijk.

De Tigerclub is onder veel wat oudere muziekliefhebbers een begrip. Een avond of middag gezellig genieten van live-muziek vooral uit de jaren zestig en zeventig, gespeeld door absolute topbands die handgeselecteerd worden door de muzikale fijnproevers Ruiten en Van der Weerd.

1,5 jaar stil

Al sinds 2003 organiseert het duo dit muzikale feestje dat op haar beurt weer geïnspireerd was door de Tigerclubs die in de jaren vijftig en zestig in Zwolle werd georganiseerd in The Suisse. Maar de laatste anderhalf jaar kon The Tigerclub door corona niet doorgaan.

Een maandje geleden leek er dan eindelijk weer meer mogelijk en Ruiten en Van der Weerd hadden het voornemen het nieuwe seizoen groots te starten. Met een mini-festival in de Stadsgehoorzaal, waar twee bands tegelijkertijd speelden. Eén in de foyer en één in de grote zaal. 

Het ging om de bands The Casanova’s (met Kampenaar Bauke Bakker) die in de grote zaal zou spelen en de band Clemens en Zoon die in de foyer zou spelen.

Helaas is de organisatie van de middag te risicovol onder de huidige maatregelen en ook met het oog op wat er allemaal nog gaat komen. Wanneer de opening van het nieuwe seizoen wel plaats gaat vinden, laat de organisatie nog weten.