dinsdag 16 november

Kampen in aflevering ‘Het Klokhuis’. Achthonderd jaar geleden, in de middeleeuwen, waren Amsterdam en Rotterdam nog kleine vissersdorpjes. Steden als Kampen en Deventer waren toen belangrijke steden in de handel tijdens de Hanzetijd. In een uitzending van Het Klokhuis vaart Janouk Kelderman mee op de Kamper Kogge over de IJssel en bezoekt de Schepenzaal in Stedelijk Museum Kampen. De aflevering wordt op dinsdag 16 november uitgezonden op NPO 3 om 18.45 uur. Daarna is het terug te kijken op https://www.hetklokhuis.nl/tv-uitzending/4767/de-hanze.


Benefietconcert voor Orange Babies - Het Britten Jeugd Strijkorkest speelt op 16 november in de Stadsgehoorzaal onder leiding van Loes Visser een benefietconcert voor Orange Babies. Medewerking komt van drie jonge solisten. Het concert begint om 19.30 uur. Kaarten via www.stadsgehoorzaalkampen.nl

woensdag 17 november

Contactmiddag PCOB. KAMPEN – Tijdens de contactmiddag van de PCOB op 17 november vertelt René de Jong over de wereld van de honingbij.Locatie: zalencentrum De Leuke Hanzestad. Aanvang 14.30 uur.


donderdag 18 november

Beaujolais Primeur avond op ’t Ponton. Op de derde donderdag van november komt de Beaujolais Primeur uit, ook wel bekend als Beaujolais Nouveau. Steevast proeven we deze jonge rode wijn onder het genot van een lekker kaasje en worstje. Reserveren is niet nodig, afname van een flesje wel.19.30 uur bij Café ’t Ponton.


donderdag 18 november

Speciaalbieravond ’t Ponton Op ’t Ponton is het iedere donderdagavond goed toeven voor liefhebbers van speciaalbier. Op deze avond krijgen bezoekers 50 procent korting op een speciaalbiertje.


vrijdag 19 november tot vrijdag 19 november

Stadswandeling met stadsgids. Leuk en interessant: Hanzestad Kampen verkennen met een stadsgids. Of je nu woont in Kampen of Kampen bezoekt. Maak kennis met het historische verleden van onze prachtige binnenstad. Op vrijdag om 14.00 uur. Op zaterdag 14.00 uur. Op zondag om 14.00 uur. Laat je verrassen en ontdek de veelzijdigheid van Kampen!De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, Kampen€ 10,00 p.p. Opgeven viaTouristinfoKampen@gmail.com. Wil je liever op een ander tijdstip een stadswandeling door de binnenstad van Kampen maken? Stuur een e-mail naar TouristinfoKampen@gmail.com. Dan nemen we contact met je op. Adres Tourist Info De Stadskazerne Oudestraat 2168261CA. Kampenwww.visitkampen.nl.


zaterdag 20 november

Het Hondenkabinet. Het Hondenkabinet in De La Sablonierekade Fotografe Ursula van de Bunte woont aan een prachtig park waar ze drie tot vier keer per dag allerlei soorten honden uitgelaten ziet worden door ook allerlei soorten baasjes. Het bracht haar in het afgelopen jaar op het idee om ze te gaan fotograferen. In het weekend van 20 en 21 November is haar studio met de verrassende, ontroerende en grappige foto's van Het Hondenkabinet te bewonderen van 11-16 uur. Het adres: De La Sablonierekade 3 te Kampen