Masters Deltasteur zestiende bij Nederlandse Club Meet

AMERSFOORT - De masters van Deltasteur konden afgelopen zaterdag eindelijk weer eens aan de bak bij een wedstrijd. Bij de Nederlandse Masters Club Meet in Amersfoort eindigde de Kamper ploeg als zestiende. 

Voor het eerst in ruim anderhalf jaar kwam de wedstrijdgroep van de Masters van Deltasteur weer in actie op een wedstrijd. De Nederlandse Masters Club Meet is een wedstrijd voor clubteams, waarbij de zwemmers in verschillende leeftijdscategorieën punten verzamelen voor het eindklassement. Het deelnemersveld was zeer sterk bezet en er werden zelfs twee Europese- en drie Nederlandse Masters Records gezwommen. 

Voor de zwemmers was het leuk om eindelijk weer eens te racen, maar het was ook wennen. Niet iedereen heeft de afgelopen anderhalf jaar optimaal kunnen trainen en de zwemmers hadden totaal geen wedstrijdritme. Toch werd er goed gezwommen. 

Tom de Lange (Heren 25+) beet het spits af met een persoonlijk record op de 200 meter wisselslag. Stein Bakker (Heren 40+) debuteerde en zwom meteen vier persoonlijke records.

Het damesestafetteteam, bestaande uit Gea van der Schaaf, Fabiola Bosman, Nienke Fuite en Margriet Leeffers, eindigde als eerste op de 4 keer 50 meter wisselslag (D120+). 

Het herenteam, bestaande uit Sander de Velde, Tom de Lange, Stein Bakker en Patrick de Jonge (H120+), pakte een derde plek op de 4 keer 50 meter vrije slag.