Zilveren Ui weg naar regiostrijd

KAMPEN - De KNHS heeft de laatste wedstrijd in de strijd om de Zilveren Ui een speciaal tintje gegeven. De slotdag van de Zilveren Ui telt mee als kwalificatiewedstrijd voor de regiokampioenschappen van Noordwest Overijssel.

Bij de Zilveren Ui komen ruiters in de diverse klassen in actie. In de klasse B rijden de deelnemers het eerste parcours rijstijl. Het tweede parcours is een finaleparcours in de vorm van een klassiek parcours met een barrage achteraf. De deelnemers van de klassen L tot en met ZZ beginnen met een klassiek parcours. Ook hier wordt het tweede parcours verreden in de vorm van een klassiek parcours met een barrage achteraf.

Weer geen
Oudejaarsloop

(door Gerard Meijeringh) 

KAMPEN - Evenals vorig jaar vindt er dit jaar geen Oudejaarsloop plaats op 31 december. Atletiekvereniging Isala ’96 heeft het evenement geschrapt.

Vorig jaar fungeerde het coronavirus als spelbreker. Nu is dat niet anders. "De gemeente kan geen toestemming geven en we verwachten niet dat dit in december wel gaat gebeuren', aldus voorzitter Joke Lorist van AV Isala '96. 

Ze laat weten dat de organisatie de knoop moest doorhakken. "Anders wordt de tijd te krap om de Oudejaarsloop te organiseren. We hebben nog wel overwogen om de Oudejaarsloop in een uitgeklede vorm te organiseren met bijvoorbeeld een andere route, zonder Kidsrun en alleen met voorinschrijvingen, maar ook daar kon de gemeente nog geen toestemming voor geven. We vinden het heel erg jammer. Vorig jaar is de Oudejaarsloop ook al afgelast en dit keer zou het de 40ste editie zijn." In december staat ook nog de Kerstcross op het programma. Het is nog niet duidelijk of dit evenement in het Roggebotsebos wel doorgaat.