Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Egbert Kragt verliest met Zalk en tekent bij

(door Gerard Meijeringh) 

'T HARDE - Zalk bleef zaterdag met lege handen achter in ’t Harde. Met name in de eerste helft was de thuisploeg veel beter dan Zalk. De ploeg van trainer Egbert Kragt, die vorige week zijn contract met een seizoen heeft verlengd, verloor met 2-1.

Zalk kwam in de 14e minuut op achterstand. Dat was de enige tegentreffer voor Zalk in de eerste helft en daar mocht de ploeg zeker niet over klagen. "’t Harde was in de eerste helft veel sterker en miste veel kansen. We hadden in de eerste helft ook met 3-0 of 4-0 achter kunnen staan”, aldus Zalk-trainer Egbert Kragt. 

“We gaven niet thuis en waren niet scherp. Het zat er niet in. ’t Harde zat overal bovenop en toonde veel wilskracht. En ons middenveld was vandaag niet in goede doen. Dat kan gebeuren. Ons middenveld heeft dit seizoen vaak wedstrijden voor ons gewonnen. Dit keer was het anders. Het zijn mensen en geen machines, maar ook onze aanvallers en verdedigers hadden hun dag niet”, aldus Kragt.

Na rust kwam ’t Harde op 2-0 via een prachtige omhaal. “Toen liepen we nog meer achter de feiten aan. Toen heb ik gezegd dat we het middenveld moesten overslaan. We zijn gaan spelen met vier verdedigers, twee middenvelders en vier aanvallers.

”Deze opportunistische tactiek werkte. Zalk kreeg meer grip. Simon van Halm maakte de 2-1. Het was zijn honderdste treffer in de hoofdmacht van Zalk. Van Halm werd aangetikt en benutte de toegekende strafschop. Daarna kreeg Zalk nog kansen op meer, maar de 2-2 bleef uit.

"Eigenlijk moet je dan de trekker overhalen, al was dat niet verdiend geweest. We hadden absoluut geen gelijkspel verdiend, maar deze wedstrijd mag je met onze kwaliteiten eigenlijk niet verliezen. Met onze ploeg moet je hier gewoon winnen”, aldus Kragt.

Contractverlenging

De hoofdtrainer uit Elburg heeft zijn contract met een jaar verlengd. Ook verzorger Jimmy Roessler gaat nog een jaar door. Kragt spreekt van een beslissing op basis van gevoel. 

"We hebben een leuke groep. Een selectie met knetterveel mentaliteit. Met jongens die er hard voor willen werken. Daarnaast is Zalk een fijne club met fijne mensen. Het voelt warm aan bij Zalk. Dat spreekt me aan, daar voel ik me prima door.”

Kragt heeft geen moment overwogen om ergens anders aan de slag te gaan. "De spelers zijn samen met mij aan iets begonnen. Dan wil je het als voetballer ook afmaken. Dan is het niet netjes om weg te lopen. Ik wil graag door. Dit is een leergierige groep”, aldus Kragt. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de groep bij elkaar blijft. "Ik koop een bungeekoord om ze allemaal op ons sportpark te houden”, grapt Kragt. "We hebben goede ideeën over voetbal en het is leuk om bij ons te voetballen, te trainen en na afloop gezamenlijk wat te drinken. Dat is allemaal aanwezig bij Zalk.