Estelle Kwakkel tijdens de strijd om de Zilveren Ui.
Estelle Kwakkel tijdens de strijd om de Zilveren Ui. Foto Tennekes

Jan Vos van PSV Kampen houdt Zilveren Ui klasse Z in Kampen

Sport

KAMPEN - PSV Kampen hield afgelopen zaterdag het finaleweekend van de 32ste editie van de Zilveren Ui. Er waren 302 starts en daarmee was de organisatie content. Jan Vos zorgde voor succes voor de organiserende vereniging. Hij won vrijdag met Jaleida V de Zilveren UI in de klasse Z.

Afgelopen vrijdag werd er gestreden om de Zilveren Ui in de klassen L, M en Z. Jantien Naber van de Flevoruiters deed van zich te spreken door twee Zilveren Uien in de wacht te slepen (L en M). 

Voordat de finaleparcoursen werden gereden, was er eerst een gewoon parcours voor de deelnemers. Daarin was er succes voor Estelle Kwakkel met Zipper. In de klasse M viel ze net buiten de prijzen met een vierde plaats. Dat ging in de klasse Z een stuk beter. Daarin werd ze eerste met Zipper.

Een dag later werd er eerst gestreden om de Zilveren Ui in de klasse B bij de paarden. Dit was een prooi voor Maud Van Rees met haar paard Kartouche van de Zwartewaterruiters. In het voorafgaande gewone parcours was er nog een tweede en derde plaats voor Estelle Kwakkel met Kalinne Eurohil en een zesde plaats voor Marieke Puttenstein met Imdira. 

Pony’s

Vanaf 11.00 uur waren de pony’s aan de beurt. Wederom werd eerst een gewoon parcours voor de diverse categorieën gereden. Daarna werd er gestreden om de Zilveren Ui per klasse.

In de gewone parcoursen was er weer succes voor PSV Kampen. In de klasse BB, categorie ABC werd Lyn Bonsink met Pucky tweede in het eerste parcours en eerste in het tweede parcours. Malon Metselaar met Illudine eindigde als derde en eerste in de klasse BB, categorie DE.

In de klasse B, categorie DE pakte Jara van Dijk met Xaviera een derde plaats. Sanne Dien Lassche sleepte met Baile een vierde prijs in de wacht. In het tweede, Zilveren Ui-parcours reden zij en Malon Metselaar met Quadro ook mee voor de prijzen, maar de Zilveren Ui in de klasse B werd glansrijk gewonnen door Mirte Spans met Twisthoeve’s Mariska uit Vollenhove.

De Zilveren Ui in de klasse L ging met overmacht naar Sophie Post van de Deltaruiters met de pony Beukenhof’s Petra. Zij was maar liefst 7 seconden sneller dan de nummer twee. In de klasse M mocht Silke van Riel van de Flevoruiters de Zilveren Ui in ontvangst nemen. In de klasse Z ging de Zilveren Ui naar Leonie Vos uit Rouveen met Woody Woodpecker.

Leden van PSV Kampen vielen ook in de prijzen bij de Samen Sterk Competitie in IJsselmuiden. Sharon van Dijk pakte prijzen in drie klassen. In de Z1 won ze de eerste en tweede prijs (237 en 235 punten). In de L2 nam ze een derde en tweede prijs mee met 212 en 199,5 punten. In de klasse M1 behaalde ze een tweede en eerste prijs met 205 en 219 punten. Marie-José van Engelen verdiende in de L2 met haar eerste proef een tweede prijs met 212,5 punten. Haar eerste proef in de klasse M1 was goed voor een derde prijs. Jinny Bruins eindigde met haar eerste proef als vierde in de klasse B. In de klasse L kwam Dion Wieringa uit op dep plaatsen vijf en zes.

Samen Sterk Dressuur Competitie

Ook in IJsselmuiden kwamen de ruiters van de PSV kampen goed aan start. Zo werd Jinny Bruins in de klasse B in de eerste proef, vierde met 196 punten. In de klasse L1 was er een mooie vijfde en zesde plaats voor Dion Wieringa, helaas net buiten de prijzen. In de L2 nam Sharon van Dijk een derde en tweede prijs mee met 212 en 199,5 punten. Marie-José van Engelen nam in dezelfde klasse in de eerste proef een mooie tweede prijs mee met 212,5 punten. In de klasse Z1 nam Sharon van Dijk een eerste en tweede prijs mee met 237 en 235 punten. In de klasse M1 nam Marie-José van Engelen weer een mooie derde prijs mee naar huis in de eerste proef met 191,5 punten. In dezelfde klasse haalde Sharon van Dijk de tweede en eerste prijs mee naar huis met 205 en 219 punten.



Gerard Meijeringh