De Hoeksteen organiseert reis naar Georgië en Armenië

IJSSELMUIDEN – Kerkelijke gemeente De Hoeksteen organiseert komend voorjaar een reis naar Georgië en Armenië. Reisleider is ds. Bert van Veluw. Beide landen zijn een smeltkroes van culturen: Romeins, Byzantijns, Ottomaans, Perzisch en Russisch. 

Er is ook veel christelijke cultuur te zien: de oudste kloosters en kerken. Armenië is zelfs het oudste christelijke land ter wereld. Ook wordt de natuur van de Kaukasus bekeken met de hoogste bergen van Europa. 

Verder wordt een bezoek gebracht aan de berg Ararat, waar de ark van Noach strandde, en worden kloosters bezocht die zeer belangrijk voor de verspreiding van het Christendom zijn geweest.

De reis vindt plaats van 23 mei t/m 4 juni. Belangstellenden kunnen een email sturen naar ahvanveluw@gmail.com waarna informatie wordt toegezonden. Bellen kan ook: (038) 3375795.

Feest Oud en Nieuw IJsselmuiden
afgelast

IJSSELMUIDEN – Stichting Oud & Nieuw IJsselmuiden ziet wegens de huidige corona-omstandigheden geen kans om dit jaar het Oud en Nieuw feest te organiseren.

De toekomst voor de stichting is volgens het bestuur erg onzeker: “De kleine reserve die we hadden is weg, de kosten lopen door en inmiddels is dit het tweede jaar zonder feest.”