Vervolg voorpagina: Boosheid over woordbreuk

KAMPEN - De advocate van de stichting HoogOverijssel vroeg de Raad om een onafhankelijke deskundige aan te stellen die het speurwerk voor de minister doet. Het gaat namelijk om een zeer technische zaak. Ze vroeg ook om een nieuwe korte termijn voor de minister om alsnog het gevraagde bestand te leveren. Met een daaraan gekoppelde dwangsom als de termijn wordt overschreden.

Donderdag werd ook bekend dat het rijk een toezegging niet nakomt over alternatieve vliegroutes naar Lelystad Airport. Volgens de betrokken minister Visser zijn er geen alternatieve routes. Dat zou betekenen dat de Zwolse wijk Stadshagen en Kampen door de uitbreiding van Lelystad Airport zwaar worden aangetast door laagvliegers. 

HoogOverijssel wil voorkomen dat het zo ver komt. Als het gevraagde bestand toch nog op tafel komt, kan dat een belangrijke rol spelen in een strafzaak die het Openbaar Ministerie nu voorbereidt. Die is gericht tegen alle personen die betrokken zijn bij de verdachte stikstofberekening. En als blijkt dat er een nieuwestikstofberekening moet worden gemaakt, dan is het nog maar de vraag of Lelystad Airport kan uitbreiden.

De Raad van State doet eind volgende week uitspraak.

Fietsendiefstal

KAMPEN - Op vrijdag 3 december is een 32 jarige man uit ter Apel aangehouden voor fietsendiefstal. 

De man is overgebracht naar het politiebureau in Zwolle. Ook op donderdag werd er al een fiets gestolen. Dit keer bij het station. Het ging om een groene Gazelle.