Jannick van den Broek (l)
Jannick van den Broek (l) Foto: Gerard Wessels

Jong Kampenion eindigt als vierde

Sport

ASSEN - De tafeltennissers van het eerste jeugdteam van Kampenion hebben de competitie afgesloten met een nipte nederlaag in Assen. De Kamper ploeg is als vierde geëindigd in de najaarscompetitie van landelijk B.

Afgelopen zaterdag werd het een lange middag tegen Assen. Kampenion verloor met 6-4 van de kampioen. Maar liefst zes partijen werden beslist in de laatste en beslissende game en daarvan vier met minimaal verschil.

In deze competitie kon Jarno van den Heuvel vanwege werk vaak niet meespelen, maar ditmaal was hij er wel bij. Hij won één partij, net als Luuk Regterschot. Jannick van den Broek trok twee partijen naar zich toe.
“Eindigen op de vierde plek in deze competitie is een goed resultaat, zeker gezien het feit dat dit team slechts vier van de tien keer in de volledige opstelling kon aantreden. Een analyse van de afgelopen competitie leert dat zij, als Jarno van den Heuvel wel alle keren had kunnen spelen, mee zouden hebben gestreden om de tweede plek”, zo laat Kampenion weten. Luuk Regterschot bereikte een winstpercentage van 48 procent, Jannick van den Broek 57 procent en Jarno van den Heuvel 67 procent.

Het tweede jeugdteam, uitkomend in de vierde klasse, was al kampioen en speelde in Wijhe tegen Wijhe 3. Mees van Dijk, Sanne van den Broek en Siebe van Dijk wonnen allen een partij. Van den Broek en Van Dijk wonnen ook - met minimaal verschil - het dubbel. Met de uitslag van 1-4 bleven zij na tien wedstrijden ongeslagen. Sanne van den Broek won al haar partijen in deze competitie en eindigt dus bovenaan in het percentageklassement. Siebe van Dijk komt op 88 procent en Mees van Dijk op 64 procent.

De nummer 2 in deze competitie is Kampenion 3 geworden. Door met 2-3 te winnen in Zwolle bleven zij de concurrent net iets voor. Sven Kruithof en Carlijn Oudenaarden wonnen een partij en samen wonnen zij het dubbel. Aan het einde van de competitie kwam Carlijn Oudenaarden op een resultaat van 46 procent,  Sven Kruithof op 73 procent en Mirja van der Weijden op 75 procent.

Gerard Meijeringh