Knappe oefenzege KHC, forse nederlaag Go-Ahead

KAMPEN - In coronatijd werd er weer volop geoefend door de Kamper clubs. KHC boekte weer een knap resultaat in een oefenduel. Dit keer werd HZVV verslagen. Go-Ahead verloor met grote cijfers tegen hoofdklasser Berkum.

Op 4 december wist KHC al derdedivisionist Staphorst knap op 3-3 te houden. Afgelopen zaterdag werd hoofdklasser HZVV met 2-1 verslagen.

In de slotfase bezorgde Jorik Schuur KHC de overwinning. Vroeg in de eerste helft had Livai Vos de score geopend.

Go-Ahead Kampen kreeg een pak slag van Berkum. Op Sportpark Middenwetering werd het 0-6. “Dit mag niet gebeuren, maar ik heb het idee dat de puf er wel een beetje uit is bij de spelers”, aldus Go-Ahead-trainer Gert van Duinen.

DOS Kampen won overtuigend van ZAC. Matthijs de Blok en Mitchell Hooisma scoorden in de eerste helft. Na rusten tilden Twan Knul (strafschop) en Mark Sollie de eindstand naar 4-0.

IJVV oefende tegen VIOS Vaassen en won met 0-2. Gerjon van den Berg en Tim Roeland scoorden namens de tweedeklasser uit IJsselmuiden.
’s-Heerenbroek leverde een prima prestatie door te winnen van het tweede elftal van Sportclub Genemuiden. De ploeg boog in het laatste half uur een 2-4 achterstand om in een 5-4 overwinning. Bjorn Wezenberg (2), Jonno Pruim (2) en Sander Pelgram waren de doelpuntenmakers bij ’s-Heerenbroek.

Zalk ging met 2-1 onderuit bij Olympia’28. Sander Kuiper maakte het enige doelpunt voor de vierdeklasser.
Wilsum versloeg Veluwse Boys met 3-1.