Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Wiecher Dalsem tweede in Spaanse Prueba del Circuito Open de Remo Indoor

Sport

KAMPEN - Wiecher Dalsem heeft met succes deelgenomen aan de vierde onlinewedstrijd in de Prueba del Circuito Open de Remo Indoor. De Kampenaar eindigde bij deze Spaanse indoorroeiwedstrijd als tweede en vijfde.

Afgelopen zaterdag stond Dalsem voor een mooie uitdaging. Hij roeide de 6000 meter, een afstand waarmee hij een haat/liefdeverhouding heeft. Daarna volgde de 250 meter sprint, wat eigenlijk net te kort voor hem is.

Op de 6.000 meter nam de Spanjaard Ernesto Martin al snel de leiding vlak voor Dalsem en bleef daarna ruim 4.000 meter vijf seconden voor Dalsem roeien. Dalsem lag zelf 5 seconden voor op Bernardo Carreno na 2.000 meter.

Na 4.500 meter trok Martin het tempo aan en Dalsem kon dat niet meer volgen. Hij roeide vervolgens eenvoudig naar de tweede plaats. Dat stemde hem zeer tevreden. 

Later op de middag nam Dalsem als 56 jarige ook aan het sprintnummer 250 meter deel. Dat was een wedstrijd voor iedereen boven de 30 jaar. 

Hij was toch wat vermoeid na de 6.000 meter, maar scoorde toch een verdienstelijke vijfde plek in een nieuw persoonlijk record van 40,2 seconden. De intensievere krachttrainingen werden dus beloond.

Dalsem haalde de topsnelheid van de ‘jonge’ mannen net niet, maar door een sterke laatste 75 meter kwam hij toch nog erg dichtbij een medaille. Hij miste op 0,2 sec net de gedeelde derde plaats op de 250 meter.


Gerard Meijeringh