Gert van Duinen: "We moeten de basiszaken beter op orde hebben."
Gert van Duinen: "We moeten de basiszaken beter op orde hebben." Foto Tennekes

Gert van Duinen: ‘Promotie naar de hoofdklasse is uitdagende ambitie’

Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Als het loopt zoals beide partijen voor ogen hebben, dan zit Gert van Duinen ook de komende twee seizoenen op de bank bij Go-Ahead Kampen. De club wil graag naar de hoofdklasse. Van Duinen spreekt van een uitdagende ambitie. “Een club moet bij je passen. Go-Ahead past bij mijn ambitie.”

Van Duinen heeft het goed naar de zin, maar hij blijft ambitieus. “Daarom is het altijd de vraag of er zich een kans voordoet die je niet kan laten schieten. Dat was niet aan de orde”, aldus Van Duinen. 

“Ik bevind me in een luxe positie. Ik heb het hartstikke naar de zin. En we zijn ergens aan begonnen met bepaalde ambities. De club wil naar een hoger niveau en wil daar ook voor investeren. We willen het op een andere manier aanpakken, maar dat heeft wel meer tijd nodig”, zegt Van Duinen. Daarom is er ook een optie voor een extra seizoen in de overeenkomst opgenomen. “Al is dat ook wel een beetje een wassen neus. Na een jaar ga je toch weer bij elkaar zitten om te evalueren hoe het bevalt. Maar het is de bedoeling om de samenwerking langer voort te zetten. Daarom hebben we gekozen voor deze constructie.”

Volgens Van Duinen moet Go-Ahead op verschillende gebieden stappen maken om als club door te groeien. Dat begint op het veld, maar dat is zeker niet het enige. “Ik ben een trainer die voorkeur heeft voor een bepaalde manier van spelen. Dat moet in elkaar passen, zich gaan vormen. Als trainer wil je je stempel drukken, maar daar heb je wel wat meer tijd voor nodig. Verder moeten we de basiszaken beter op orde hebben. Zoals kunnen trainen op een heel veld en bijvoorbeeld de verzorging. Verder hebben we momenteel geen videoanalist en onze wedstrijdbespreking houden we nu in de kleedkamer, omdat we hier geen aparte ruimte voor hebben. De nieuwe technische commissie is hierin ook belangrijk. Zij staan hier ook achter. Samen willen we onze ambities bereiken en dat doe je niet alleen met het halen van spelers. Het aanpassen van sommige dingen kan direct, andere zaken vragen meer tijd. Het is mooi dat we met z’n allen dezelfde kant op willen.” 

Onder leiding van Van Duinen presteert Go-Ahead dit seizoen wisselvallig. “We zijn goed begonnen, maar het laatste gedeelte was minder. De laatste wedstrijd tegen Hierden geeft een nare smaak.” Volgens Van Duinen kan Go-Ahead momenteel niet goed met tegenslagen omgaan. “Dan gaan we gekke dingen doen. Dat zag je zaterdag ook weer tegen Berkum. Dat moet eruit”, aldus Van Duinen, die van mening is dat Go-Ahead een selectie heeft die in de hoofdklasse uit de voeten kan. “Maar dat geldt voor nog vijf andere ploegen in onze klasse. Daarom is het ook niet gemakkelijk om in de hoofdklasse te komen. Promotie naar de hoofdklasse is een uitdagende ambitie.”




Gerard Meijeringh