woensdag 15 december

Kerstmiddag PCOB. KAMPEN – De PCOB houdt op 15 december in de Nieuwe Kerk aan de Broederweg een kerstmiddag. Ds. Bouma houdt een meditatie en Herman Kamp verzorgt de muziek. Vooraf is er koffie/thee met een kerstkrans, na afloop een gebakje en een drankje. De middag kan ook meegemaakt worden via kerkdienstgemist.nl en via RTV Ijsselmond. Aanvang 14:30 uur.

vrijdag 17 december 

Nieuwe dirigent voor Arise Kampen KAMPEN – Onlangs is Wolfried Kaper, dirigent van Arise Kampen, overleden. Arise heeft een opvolger gevonden in Sander van den Houten.Van den Houten (1987) is reeds dirigent van Concertkoor Immanuel Kampen en van Zang- en Oratoriumvereniging Raalte. Daarnaast is hij werkzaam als organist. Arise Kampen geeft onder zijn leiding op 17 december een adventsconcert in de Buitenkerk. Aanvang 20.00 uur.

vrijdag 17 december

Stadswandeling met stadsgids Leuk en interessant: Hanzestad Kampen verkennen met een stadsgids. Of je nu woont in Kampen of Kampen bezoekt. Maak kennis met het historische verleden van onze prachtige binnenstad.Ga mee op ontdekkingstocht door Hanzestad KampenOnze gidsen leiden je langs de mooiste plekjes van de stad.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com. Op vrijdag om 14.00 uurOp zaterdag 14.00 uur Op zondag om 14.00 uurLaat je verrassen en ontdek de veelzijdigheid van Kampen!De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, Kampen€ 10,00 p.p. Opgeven viaTouristinfoKampen@gmail.com. Wil je liever op een ander tijdstip een stadswandeling door de binnenstad van Kampen maken? Stuur een e-mail naar TouristinfoKampen@gmail.com. Dan nemen we contact met je op.AdresTourist Info De StadskazerneOudestraat 2168261CA. Kampenwww.visitkampen.nlTouristinfoKampen@gmail.comBron: https://stad.kampen.nl/nl/evenementen.html

zaterdag 18 december

Kerstconcert The Gents in De Burgwal KAMPEN – “Voor het echte kerstgevoel bent u bij de concerten van The Gents aan het goede adres”, aldus de mannen van dit koor. Het mannenensemble komt zaterdag 18 december naar De Burgwal voor een kerstconcert. Het ensemble zou eerst ‘ savonds een concert geven, maar dit is door de organisatie verplaatst naar de middag vanwege de nieuwe coronamaatregelen.Bekende kerstliederen worden zaterdagmiddag 18 december afgewisseld met onbekende parels uit de a cappella koormuziek. De stemmen van het mannenensemble, met het unieke geluid vanwege de sprankelende heldere klank van de countertenoren en de diepe, warme basklanken, verlichten en verwarmen de donkere decembermaand. Kaarten zijn te koop via www.deburgwal.com en kosten 15 euro voor volwassen en 10 euro voor jeugd tot 18 jaar. De voorverkoop is gestart.In 1999 legden enkele zangers uit het Roder Jongenskoor de basis voor een nieuw mannenensemble. Onder leiding van dirigent Peter Dijkstra bestormden The Gents succesvol de nationale en internationale muziekpodia. Sinds begin 2018 staat Annemiek van der Ven bij The Gents aan het roer. Het repertoire van The Gents beperkt zich niet tot een specifieke periode. Daarnaast schreven diverse componisten en arrangeurs speciaal voor The Gents, bijvoorbeeld Wouter van Belle, Joost Kleppe, Bob Zimmerman, Jetse Bremer en Monique Krüs. Van renaissance tot romantiek, pop en jazz, de mannen zingen het met verve. The Gents, Zaterdag 18 december 2021, Aanvang 15:00 uur, De Burgwal, www.deburgwal.com.

zaterdag 8 januari van 10.00 tot 13.00 uur

Vogelgroep Kampen gaat vuurwerkresten opruimen KAMPEN - Vogelgroep Kampen houdt op 8 januari een schoonmaakdag om vuurwerkresten op te ruimen. "Vuurwerkresten zijn schadelijk voor het milieu en de dieren”, aldus de organisatie. Wie mee wil doen kan zaterdag 8 januari tussen 10 en 13 uur vanaf het eigen huisadres richting de Natuurspeelplaats aan de Korteweg wandelen en onderweg vuurwerkresten en zwerfvuil rapen. Starten vanaf de Natuurspeelplaats kan ook. Daar zijn vuilniszakken en grijpers aanwezig en staat er koffie, thee en ranja klaar.