ChristenUnie schiet plan Op de Korrel af

KAMPEN - De ChristenUnie was één van de partijen die zich niet kon vinden in het plan voor een nieuw onderkomen van schietvereniging Op de Korrel aan de Schansdijk. Volgens de ChristenUnie was het geen verrassing dat de partij tegen het voorstel zou stemmen.

De ChristenUnie wijst op het financiële plaatje. "Het raadsvoorstel gaat uit van ruim 200.000 euro. Dit bedrag komt bovenop de reeds gedane toezegging van 200.000 euro. Dit is voor ons niet uitlegbaar en daarnaast wil de ChristenUnie niet weer in de situatie terechtkomen dat het huishoudboekje van de gemeente flink te kort komt. We snappen dat de gemeente verwachtingen heeft gewekt bij Op de Korrel. En die willen we ook nakomen”, zo laat de partij weten in een persbericht. 

Daarnaast wijst de ChristenUnie op de locatie. Het nieuwe onderkomen zou moeten komen aan de Schansdijk. De fractie van de ChristenUnie vindt de Melmerpolder een unieke plek. "Als gemeenteraad hebben we onlangs afgesproken dat we voordat we nieuwe grote ontwikkelingen in een gebied toestaan, er eerst een stadsdebat moet komen. Dat is het gesprek met de inwoners van Kampen over hoe we in de toekomst om willen gaan met nieuwe ruimtelijke opgaven. We denken aan een nieuwe Zuiderzeehaven, uitbreiding van industrieterreinen en nieuwe grootschalige woningbouwprojecten bovenop de bestaande woningbouwgebieden. Daarom willen we nu geen keuze maken voor het verplaatsen van ‘Op de Korrel' naar de Schansdijk.” De ChristenUnie wil dat het college alternatieven gaat onderzoeken.