Vervolg voorpagina: GBK-leden 'kieslijst is reglementair tot stand gekomen'

KAMPEN - Waar de vertrekkend leden van GBK spreken van ondermijning willen de achterblijvende leden van de partij daar niets van weten. 

Er waren volgens hen inderdaad veel nieuwe leden ingeschreven op de dag van stemming over de kieslijst. "Maar dat waren nieuwe leden die bezorgd waren over de koers van de partij en die juist hart hadden voor de partij", aldus een bestuurslid.

 "De kieslijst is gewoon op reglementaire wijze tot stand gekomen. Er is gestemd volgens statuten en niemand heeft tijdens de ALV gereclameerd. Sterker nog, iedereen was het eens met de wijze waarop stemming plaatsvond.” Om te vervolgen: "Uiteindelijk bleken de vertrekkende leden het hier niet mee eens, maar binnen de partij is verder geen onenigheid. Er blijft gewoon een eensgezinde partij over.” 

GBK komt na de kerst met een persbericht.

Vervolg Voorpagina: Kerken vieren kerst online

KAMPEN - Voor veel Kamper kerken, waaronder ook de Baptistengemeente, was het een teleurstelling dat ook de kerstdienst online gevierd moest worden, maar zij hebben er toch het beste van weten te maken.

‘Dat God Zijn Zoon Jezus naar de aarde stuurde om ons te redden is - zacht gezegd - niet iets wat we zomaar voorbij kunnen laten gaan. Die zekerheid verbindt ons sterk aan elkaar, en deze interactieve Kerst-samenkomst met challenges benadrukt dat,' verklaart dominee Maurits Luth van de baptistengemeente.
Daarom zijn er in de week voorafgaand aan Kerst aan zo'n 260 Kamper huishoudens van de baptistengemeente Kampen en ook gasten goodiebags uitgedeeld. In die goodiebags zat alles wat nodig en passend was om tóch nog meer het idee te hebben dat dit feest gezámenlijk werd gevierd, met speciale aandacht voor de kinderen. Dit gebeurde onder andere door naast het zingen en het luisteren naar een bijdetijdse preek verschillende challenges tijdens de interactieve kerkdienst samen te ondernemen.