Afbeelding
Foto Tennekes

Kerstfilm gemaakt in 1 week

KAMPEN - Toen op 17 december duidelijk werd dat er weer een strenge lockdown kwam, besloten de makers van CODE Kampen om in 1 week tijd een Kerstfilm te produceren, zodat die tijdens de Kerstdagen nog in première zou kunnen gaan. 

Op 17 december werd met filmmaatschappij Onions Film een script geschreven en startte op 18 december de productie. Met een klein team en zonder budget ligt er na 1 week een spannend avontuur van 20 minuten met een enorme cliffhanger.

Julius Hartman: “Het script is gebaseerd op een idee van Wouter Berns, die een associatie maakte tussen het door lockdown geplaagde festival Kerst in oud Kampen en de beroemde schilder Hendrik Avercamp.”

Ook deze film is praktisch zonder budget gemaakt. Met weer hulp van diverse kampenaren en bedrijven. Jos Hogenbirk zou eerst alleen achter de schermen werken, maar werd op de eerste dag van opname toch  hoofdrolspeler door ziekte van een collega acteur
Kerst in Koud Kampen is een Kerstfilm voor alle leeftijden. Een magisch avontuur dat zich afspeelt in Hanzestad Kampen. In de middeleeuwen kende Kampen een kleine ijstijd veroorzaakt door kwaadaardige magiërs. Zij werden verslagen, maar 400 jaar later lijkt de magie weer tot leven te komen in een schilderij van Hendrik Avercamp. De film ging in premiere op YouTube en is daar te vinden. Ben je benieuwd naar het vervolg en wil je onios film daarvoor sponsoren dan kun je via de website doneren.