Kyra Snoeijer met Don Gravin.
Kyra Snoeijer met Don Gravin. Foto: Aangeleverd

Deltaruiters Nikki Smeeman en Kyra Snoeijer pakken titel bij regiokampioenschappen

Sport

IJSSELMUIDEN - Rijverenging de Deltaruiters viel afgelopen weekeinde opnieuw in de prijzen bij de regiokampioenschappen. Een week eerder lieten al drie Deltaruiters zich kronen tot regiokampioen. Afgelopen weekeinde kwamen daar Nikki Smeeman en Kyra Snoeijer bij. Zij hebben zich geplaatst voor het NK.

In Lonneker kwamen de dressuurruiters in actie bij de regiokampioenschappen. Nikki Smeeman zette met haar paard Kardashian een mooie proef neer in de klasse B en verdiende 232 en 216,5 punten. Haar percentage van 74,75 procent was goed voor de winst en de Overijsselse titel. 

Jorita Meuleman ging in Lonneker van start in de klasse L. Met haar paard Leatherdale reed ze naar een vierde plek met een percentage van 66,5 procent.

In Denekamp werden de regiokampioenschappen voor springruiters bij de pony’s verreden. Kyra Snoeijer legde met Don Gravin twee foutloze parcoursen af. In de barrage ging ze vervolgens als laatste van start. Ze bleef foutloos en zette een snelle tijd neer. Dat leverde haar de regiotitel op in de klasse M, categorie D/E. Katja Veldhoven behaalde met Browny Dutch een zesde prijs in een sterk deelnemersveld in de klasse L, categorie D/E.

Daarnaast waren verschillende Deltaruiters succesvol in de eigen manege in de strijd om de Delta Cup. Sherise Slendebroek behaalde met haar pony Goldsberg’s Chilayne een tweede prijs (192,5 punten) in de klasse B, categorie A/B/C.
Een tweede plek was er ook weggelegd voor Roselyn Slendebroek met haar pony Fly de la Noyelle (198,5 punten). Ze wist de tweede proef op haar naam te schrijven met 210 punten.

Deborah van der Molen eindigde met haar pony Enjoy’s Angel als vierde in de klasse B, categorie D/E met 199, 5 punten. In de eerste proef kwam ze ook tot dit puntentotaal. 

Lisanne van den Berg behaalde met Mabel bij de eerste proef een tweede prijs (196,5 punten). Bij de tweede proef sleepte ze een vierde prijs in de wacht (194 punten).

Jeanine Jorna startte met haar paard Freddy bij een wedstrijd op Urk. Haar tweede proef was goed voor 191 punten en een eerste plaats. Bij de eerste proef viel ze net buiten de prijzen.

In Zuidwolde gingen de springruiters met hun paarden van start. Babet van der Rijdt reed met Duo Penotti naar een tweede plaats in het eerste parcours.

Annemiek Vinke verdiende in Zuidwolde een tweede prijs in het tweede parcours met Lexy. In de klasse L wist ze met Literma ook beslag te leggen op een tweede plek.


Nikki Smeeman zette een mooie proef neer in de klasse B en werd regiokampioen

Nikki Smeeman.

Gerard Meijeringh