Kieskeet
Kieskeet Foto Tennekes

Kieskeet helpt op de markt bij politieke keuzes

KAMPEN - Maandagochtend 28 februari was de Kieskeet op de markt van Kampen te vinden. De kieskeet is een keet op wielen met daarbij een kleine route met prikkelende vragen. 

Bezoekers van de markt van Kampen waren uitgenodigd om na te denken over de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. “Bent u van plan te stemmen? Is uw stem de moeite waard? Bij de kieskeet konden inwoners alvast hun stem laten horen.” 
De kieskeet is ontwikkeld door Stadkamer Zwolle en Bibliotheek Kampen. Kunstenaar Chantal de Wolde maakte er een kleurrijk geheel van. Theatermakers onder leiding van Cristel Hakvoort gingen op de markt met inwoners in gesprek. De bibliotheken van Zwolle en Kampen vinden het belangrijk om de lokale democratie te versterken.
De organisatie vertelt: "Zij willen betrouwbare informatie geven over politiek en een plek zijn voor dialoog en uitwisseling. De kieskeet was een experiment om over het thema democratie in gesprek te gaan."
Alle politieke partijen van Kampen hebben een korte samenvatting in gewone taal gemaakt van hun plannen voor Kampen. Bibliotheek Kampen heeft hier een boekje van gemaakt. Handig voor iedereen die moeite heeft om lange verkiezingsprogramma's te lezen, en voor iedereen met weinig tijd. Het boekje met de samenvattingen was op te halen bij de Kieskeet. Het is ook te vinden op de website van de gemeente en de Bibliotheek. Ook is hij fysiek af te halen bij het Taalpunt in de Bibliotheek (Oudestraat 216, eerste verdieping).