Buut'n

Joop is een buitenmens, hij geniet van zijn boot, mag graag fietsen en  als vrijwilliger werkzaam  aan de haven, bij Ventura, bij Speeltuin Zuid enz. Daar voert hij dan voornamelijk lasklusjes uit. Altijd bezig, en als het even kan buiten zijn. Dat ontbreekt teveel in dit digitale tijdperk! Toch zit hij ook wel binnen en maakt prachtige miniaturen in flessen. Voornamelijk scheepjes! Hij heeft een vast dagritme half negen opstaan en elf uur naar bed. En tussendoor veel doen: "De electrische fiets op 4!! en dan noar buut’n!"

“Wat zou je nog willen doen?”, vraag ik hem. “Een reis naar St. Petersburg of Moskou, maar niet alleen”, voegt hij er nog snel aan toe. “Ie bin pas 85!” zeg ik lachend tegen hem “det kan nog makkelijk!” “We zull’n wel zien. Ik bin een tevreden mens al mis ik mien vrouwe wel heur”, zegt hij wat weemoedig. “Maar goed, gewoon döörgoan”, herhaalt hij zijn lijfspreuk nog eens.

Een markante Kampenaar zit tegenover me, niet klagen je moet het leven nemen zoals het is...... Was en is getekend te Kampen....Joop Diender.