'Geen Zonnepark in de Koekoekspolder'

IJSSELMUIDEN - Op 23 februari vond een online informatiebijeenkomst plaats over een mogelijk te bouwen zonnepark in de Koekoekspolder. Drie partijen willen een zonnepark van 48 hectare bouwen aan de Hagedoornweg. Een grootschalig project met veel impact. De bijeenkomst was bedoeld om inwoners te informeren over de plannen en eventuele vragen te beantwoorden.  

De SGP maakt zich zorgen over de gang van zaken. "De avond liep bepaald niet gesmeerd. In de advertentie stond een fout mailadres. Wie zich via de website aanmeldde kreeg een mail met een verkeerde link en een verkeerd tijdstip. Zo kon het gebeuren dat mensen een uur achter de computer zaten te wachten zonder dat er iets gebeurde."
SGP'er Sijmen Nentjes vervolgt: "Inhoudelijk liep de avond ook niet bepaald gesmeerd. Volgens de initiatiefnemers was er contact geweest met omwonenden. Bewoners van Oosterholt-Noord, die uitzicht hebben op het toekomstige park, klaagden echter dat ze niets hadden gehoord. Hetzelfde geldt voor eigenaren van aangrenzende percelen. Tuinders klaagden over mogelijke vernatting van de gronden zonder dat zij daarover geraadpleegd zijn en LTO-Noord mopperde dat zij in het geheel niet betrokken zijn geweest bij het project."
Een woordvoerder van de gemeente legde uit dat het college weliswaar een positieve grondhouding heeft uitgesproken, maar dat de gemeenteraad uiteindelijk beslist. Eén van de aanwezigen vroeg of politieke partijen duidelijk wilden maken of zij voor of tegen een zonnepark zijn. De SGP wil die duidelijkheid alvast graag geven: "Wij vinden dat zonnepanelen op daken horen. Niet op goede landbouwgrond!" Binnenkort vraagt De Brug ook de andere partijen uit de raad om hun mening.

Wijnja genomineerd als ‘Beste raadslid van Nederland’

KAMPEN - Verrast, vereerd en een beetje verlegen werd hij er van toen Gerben Wijnja hoorde dat hij kans maakt om verkozen te worden als ‘Beste raadslid van Nederland’. Hij is het enige genomineerde raadslid uit Kampen. Stemmen op Gerben kan tot vandaag (1 maart) op de website www.besteraadslid.nl. 

Als Gerben verkozen wordt in de top 50 wordt hij beoordeeld door een vakjury. Het algemeen publiek en de jury kiezen uiteindelijk de finalisten. Op 14 maart wordt de winnaar van de verkiezingen bekendgemaakt.