Allan Bakker in duel met Robin Faber (15).
Allan Bakker in duel met Robin Faber (15). Foto Tennekes

Sterk DOS kan klus niet afmaken door blessure arbiter

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - DOS Kampen leek zaterdag goede zaken te doen. Bij rust stond de ploeg op een 2-0 voorsprong tegen koploper DZC ’68, maar toen bleek dat de arbiter niet verder kon en werd de wedstrijd gestaakt.

De scheidsrechter kampte met een hamstringblessure. Omdat er geen neutrale assistent-scheidsrechters waren, kon de rol van de arbiter niet worden overgenomen. “Dat was heel frustrerend. Je wilt de wedstrijd toch uitspelen en kijken waar je met het team staat. We hadden bij rust wel met 4-0 voor moeten staan”, aldus DOS-trainer Johan Pitstra.

Een fel spelend DOS Kampen liet DZC geen moment in de wedstrijd komen. Al in de beginfase had DOS moeten toeslaan, maar dat lukte niet. Allan Bakker miste een strafschop. Daarna werden kansen voor Matthijs de Blok en Jochem van Putten niet omgezet in goals. 

DOS kwam twee keer tot scoren. In de 21ste minuut opende Twan Knul de score. Na een corner werd de bal getoucheerd. Vervolgens kopte Knul raak. In de 33ste minuut was Allan Bakker trefzeker. Na een goede steekpass van Knul passeerde Bakker de keeper en schoof de 2-0 binnen. Daar bleef het bij. “We zaten er goed op en deden ons ding. Dat is beloond met twee doelpunten. We hebben het goed gedaan”, aldus Pitstra. 

Beide teams zullen binnenkort weer op Sportpark De Maten in actie komen om de tweede helft te spelen. Is dat een voordeel of nadeel voor DOS. “Zij moeten een plan maken om ons te bestrijden en wij moeten een ander plan maken. Ik maak me er niet zo druk om. Wij willen vol druk zetten, dat hou je niet de volle 45 minuten vol. Straks hebben we weer nieuwe energie voor de tweede helft.” 

Begin december nam DOS afscheid van de trainers Henk de Velde en Marcel Post. Edwin Kwakkel nam het over als interim-trainer. Daarna werd Johan Pitstra aangesteld als hoofdtrainer voor de komende anderhalf jaar. Kwakkel blijft dit seizoen beschikbaar als assistent-trainer op wedstrijddagen en daar is Pitstra blij mee. Voor het duo ligt er de zware taak om DOS op goede spoor te krijgen en te behouden voor de eerste klasse. De ploeg lijkt op de goede weg. KHC werd met 2-1 verslagen en zaterdag maakte DOS indruk tegen koploper DZC. 

"Er is duidelijkheid voor iedereen en we zijn langzaam fit aan het worden. In de koppies zit het goed. Ze willen graag en ze weten wat ze kunnen. Het elftal hoort niet te staan waar het nu staat, maar alles valt of staat met punten", zegt de DOS-trainer.
"Maar ik kijk niet naar de ranglijst, ik hou me bezig om de spelers fit te houden en de uitvoering van het plan. We hebben al iets ingezet. Dat is goed, maar we moeten nog meer durven te voetballen”, besluit Pitstra.