Slechte beurt voor hekkensluiter PEC Zwolle

ZWOLLE - Met misschien wel de slechtste wedstrijd onder het bewind van Dick Schreuder heeft PEC Zwolle in aanloop naar de degradatiekraker tegen Fortuna Sittard de eerste nederlaag geleden van 2022. 

Van het na de winterstop herboren elftal was in het Heracles-stadion, waar vanwege problemen met de veiligheid van de tribunes geen uitsupporters mochten zijn, niets terug te zien. PEC speelde tegen Heracles als een hekkensluiter; het creëerde nauwelijks een kans, werd afgetroefd in duels en was verdedigend slordig en kwetsbaar. Yuta Nakayama en Kostas Lamprou gingen in de fout bij de 1-0 en bij de 2-0 kreeg PEC de bal niet weg. Met veel Zwollenaren om hem heen legde Sinan Bakis de bal in ‘de zestien’ klaar voor zijn linker en schoot hij raak.

Siemen Voet kreeg de voorkeur boven Maikel van der Werff in de basis, maar de Belgische centrale verdediger maakte wederom een zwakke indruk en werd in de rust vervangen voor Van der Werff. Kenneth Paal verving de geschorste Mees de Wit.

Omdat Fortuna, Sparta en Willem II eveneens verloren viel de schade mee en kan PEC zaterdag over Fortuna heen wippen in de stand. Daarvoor moet het wel winnen en dus een stuk beter voor de dag komen dan tegen Heracles. Een van de laatste keren dat PEC zo flets oogde was op 11 december van het vorige jaar. Toen werd in een leeg MAC3PARK stadion met 0-1 verloren van Fortuna. Zaterdag treft PEC de directe concurrent in een kolkend Fortuna Sittard stadion met bijna dertienduizend toeschouwers. De wedstrijd begint om 20.00 uur.