Afbeelding
Stockfoto

Eildert Kuiken van VAG districtskampioen

Sport

KAMPEN - Eildert Kuiken heeft in Wijkcentrum Reijersdam de districtstitel gepakt in de districtsfinale tweede klasse libre dagbiljarten district Zwolle en omstreken. Hiermee heeft hij zich geplaatst voor de gewestelijke finale Noord-Oost Nederland.

De districtsfinale werd georganiseerd door biljartvereniging Reijersdam. Favoriet was Rinus Jongman van ’t Akkertien uit Vollenhove. Als districtskampioen was hij de nummer één op de plaatsingslijst. Jongman kon het echter niet waarmaken en eindigde op een voor hem teleurstellende vijfde plaats. 

Met Eildert Kuiken kreeg de districtsfinale een verrassende winnaar. Hij had zich niet rechtstreeks geplaatst voor de finale en was aangewezen als reserve. Door afzeggingen kon de biljarter van VAG toch de districtsfinale spelen en greep hij de macht. 

Hij was duidelijk de sterkste en met slechts één verliespartij en een uitstekend moyenne van 4.94 was hij de terechte winnaar. De tweede plaats was voor Ton Buter (ZBC). Er stond nog een biljarter van VAG op het podium. Gradus van Velzen eindigde als derde. Menno van Dijk van KBC 1911 kwam uit op een zesde plek. 

Martin ten Hove van Biljartvereniging Reijersdam heeft zich geplaatst voor de districtsfinale tweede bandstoten dagbiljarten. Bij voorwedstrijden wist hij zich als de nummer één op de plaatsingslijst te plaatsen. Hij won al zijn vier partijen en scoorde een moyenne van 1.37. De finale vindt plaats op 7 en 8 april bij de Ghesellen in Emmeloord.


Gerard Meijeringh