Stockfoto: Gerard Meijeringh

Winnend ’s-Heerenbroek toont veerkracht

’S-HEERENBROEK - In eigen huis heeft ’s-Heerenbroek zaterdag een belangrijke overwinning behaald. Het hoog geklasseerde Reaal Dronten werd met 6-2 verslagen in een aantrekkelijke wedstrijd waarin de ploeg veerkracht toonde.  ’s-Heerenbroek boog een 0-2 achterstand om in een 6-2 overwinning.

’s-Heerenbroek trad gehavend aan tegen Reaal Dronten. Maar liefst zeven spelers waren niet beschikbaar. Het doel werd verdedigd door de 16-jarige Rutger Plette. De 18-jarige Max Postma stond op de 10-positie en in de tweede helft viel de 17-jarige Daan Boersma in.

Aanvankelijk zag het niet zo goed uit voor de thuisploeg. ’s-Heerenbroek keek na een kleine twintig minuten al tegen een 0-2 achterstand aan. De bezoekers waren twee keer succesvol in de counter. Bij het tweede doelpunt raakte de jonge goalie Plette zwaar geblesseerd. “Zijn voet bleef steken en zijn knieschijf sprong uit de kom. Gelukkig schoot de knieschijf daarna terug, maar hij moest wel naar het ziekenhuis”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg, die vervolgens een veldspeler in het doel moest zetten. Dat werd Rick Kroeze. “Hij heeft het naar behoren gedaan”, aldus Van den Burg.

‘s-Heerenbroek kwam voor de rust nog terug tot 2-2. Rob Henniphof scoorde 1-2 door de keeper te verschalken met een lob. Op slag van rust maakte William Meuleman gelijk door vanaf zo’n dertig meter de bal over de keeper in het doel te schieten.

In de tweede helft greep Jonno Pruim de regie. Hij maakte drie treffers en zette ’s-Heerenbroek daarmee op een ruime voorsprong. In de laatste tien minuten was Bjorn Wezenberg nog een keer trefzeker.

“Reaal Dronten kwam er in de tweede helft niet aan. Er kwamen bepaalde krachten bij ons vrij. We wilden deze wedstrijd winnen, ook voor Rutger. We waren zo dominant. Dit geeft een goed gevoel en is een heerlijke opsteker”, aldus Van den Burg. Door de zege heeft ’s-Heerenbroek nog maar drie punten achterstand op de nummer twee, VHK.