Afbeelding
Foto Tennekes

Wilsum verslaat Kampen in pover duel

Sport

WILSUM - De derby tussen Wilsum en VV Kampen is geëindigd in een 2-0 zege voor de oranjehemden. In de laatste 25 minuten maakten Joran Riezebos en Jelmer Sollie het verschil.

Kampen was in de eerste twintig minuten de betere ploeg. “We wonnen elke tweede bal, maar we kwamen niet verder dan de zestien”, aldus Kampen-trainer Jeroen Kloekke. Na deze fase kwam Wilsum er beter in. Echte grote kansen bleven echter uit.

Na rust trok Wilsum de wedstrijd naar zich toe. In de 65ste minuut opende Joran Riezebos de score. Gert Jan Sollie kopte de bal door. Bij de tweede paal schoot knalde Riezebos raak. In de laatste tien minuten ging Kampen 1 op 1 spelen. In de slotfase profiteerde Wilsum door de 2-0 aan te tekenen. Daniel Niemeijer stuurde Jelmer Sollie weg. Vervolgens maakte Sollie het goed af.

“Het was een goede teamprestatie. Overigens hebben beide teams hard gewerkt. Conditioneel waren we in de tweede helft beter en konden we de overwinning eruit trekken. In een periode dat het moeizaam draait is dit een mooie bijkomstigheid”, aldus Wilsum-trainer Dick Schrijer.

Jeroen Kloekke had zijn team meer gegund. “Dit is doodzonde. Mijn spelers hebben gevochten als leeuwen. Die 1-0 viel ongelukkig. We stonden deze wedstrijd goed te verdedigen. We zitten in de hoek waar de klappen vallen.” 

Gerard Meijeringh