DOS-trainer Johan Pitstra.
DOS-trainer Johan Pitstra. Foto: Gerard Meijeringh

DOS verlaat laatste plek na zege in Veenendaal

VEENENDAAL - DOS Kampen blijft winnen in 2022. Zaterdag werd de tweede overwinning van dit jaar binnengehaald. Concurrent De Merino’s werd met 1-4 verslagen. Door deze zege heeft DOS afscheid genomen van de laatste plek en is het gestegen naar de twaalfde plek op de ranglijst.

DOS begon wat aarzelend aan de wedstrijd, maar kwam er gaandeweg beter in. Dat leidde tot twee goede kansen. In een fase waarin er vervolgens weinig gebeurde, sloeg DOS uit het niets toe. Matthijs de Blok was sneller dan zijn tegenstander en schoot de bal in de hoek.

De Blok was in de tweede helft opnieuw zeer belangrijk voor DOS. Zo’n tien minuten voor tijd trof hij doel met een afstandsschot, waarbij de keeper niet vrijuit ging. Even later kwam De Merino’s toch weer in de wedstrijd via een benutte penalty. Volgens DOS-trainer Johan Pitstra een onterechte strafschop. “Nick Notrot kreeg de bal in het gezicht, maar de arbiter zag het als een handsbal.”

Vanaf de aftrap was DOS vervolgens weer trefzeker. In een scrimmage kreeg Allan Bakker de kans om als aangever te fungeren. Mark Solllie schoot vervolgens raak. Vlak voor tijd leverde Allan Bakker weer een assist. Klaas Jan Mulder schoot vervolgens raak.

“We zijn van de onderste plek af. Dat voelt lekker. We werken hard. Het voetbal kan nog beter, maar dat komt wel als we meer punten pakken en steeds fitter worden. We stonden vandaag met 0-2 voor. We moeten leren om de tegenstander dan kapot te spelen door langer in balbezit te blijven, de tegenstander te lokken en door beter positiespel”, aldus Pitstra.