Go-Ahead Kampen weet weer wat winnen is

WIERDEN - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag een einde gemaakt aan een negatieve reeks. Maar liefst zes keer op rij ging de ploeg onderuit. Zaterdag proefde Go-Ahead eindelijk weer eens de zoete smaak van de overwinning door SVZW met 1-2 te verslaan.

In Wierden had assistent Hans van Zuiden dit keer de touwtjes in handen bij Go-Ahead, omdat hoofdtrainer Gert van Duinen ziek thuis zat. Na een gesprek met de groep werd besloten om SVZW tegemoet te treden in een 5-3-2-opstelling. Dat pakte prima uit.

Al in de 1e minuut had Go-Ahead op voorsprong kunnen komen. Bram van Enk kopte net naast. In de 23ste minuut was Go-Ahead weer gevaarlijk. Een kopbal van Dennis van der Wal werd door SVZW van de doellijn gewerkt. SVZW kon er aanvankelijk weinig tegenover stellen. In de 34ste minuut was de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Keeper Tim Noordman bracht redding op een schot van Frank Smit.

Twee minuten later kwam Go-Ahead aan de leiding uit een goed lopende aanval. Nick Hendriks, die komend seizoen gaat spelen bij DOS, schoot de bal in de verre hoek op aangeven van Kees Tol.

Vijf minuten na rust viel de 0-2. Nico Veldman brak door, ontdeed zich van een verdediger en schoot de 0-2 tegen de touwen. Daarna bleef de 0-3 uit met twee keer Luuc Knul in de hoofdrol. Eerst schoot hij net over en even later werd zijn treffer afgekeurd wegens buitenspel. Een twijfelachtige beslissing.

Daardoor bleef de knock-out uit voor SVZW. In de 75ste minuut kwam de ploeg uit Wierden terug tot 1-2. Freek Grondman kopte raak na een vrije trap. De slotfase was spannend. SVZW was in de blessuretijd nog een keer gevaarlijk en aan de andere kant schoot Nico Veldman net naast en raakte Niek van Enk de paal. Het bleef bij 1-2.

“Dit was een heel belangrijke overwinning. We hebben het afgedwongen en heel weinig weggegeven. Na de afgekeurde goal van Luuc bracht SVZW extra mensen en pompten ze ballen erin. Bij de 1-2 stond het organisatorisch even niet goed bij ons. Daarna moet je de wedstrijd slim uitspelen. Iedereen heeft veel arbeid verricht, maar je moet wel stand houden. Dat is gelukt”, aldus Hans van Zuiden.