KHC niet opgewassen tegen SDV Barneveld

KAMPEN - KHC was zaterdag niet in staat om wederom een goed resultaat neer te zetten tegen een sterke tegenstander. SDV Barneveld won met 0-2 op Sportpark De Venen en was simpelweg een maatje te groot voor de Kamper eersteklasser.

Opnieuw was het puzzelen voor KHC-trainer Kenan Durmusoglu. Hij kon geen beroep doen op zeven spelers in zijn selectie vanwege blessures.

In de eerste helft bood KHC prima partij. In de eerste 25 minuten kreeg KHC drie goede kansen. Na een goede actie van Boaz Smits nam hij het doel onder vuur. De goalie wist de inzet via de lat onschadelijk te maken. Even later liet Smits een grote kans liggen. Na een inschattingsfout van de goalie van SDV Barneveld, had Smits de bal voor het inschieten, maar een treffer bleef uit. Daarnaast was er nog een goede kopkans voor Leroy Knol.

In de 28ste minuut was er de eerste grote kans voor SDV Barneveld, maar Arian Sevok wist de 0-1 te voorkomen. In de 37ste minuut had de KHC-goalie echter geen antwoord op een kopbal van Ricardo Mengerink.

Na rust probeerde KHC de gelijkmaker te forceren, maar al snel lag de 0-2 in het KHC-doel. Na onnodig balverlies van Boaz Smits scoorde Zakaria El Biyar. Daarna kon KHC niets meer forceren en mocht de ploeg blij zijn dat SDV Barneveld niet verder wegliep.

“Wellicht was het anders gelopen als we hadden gescoord in de eerste 25 minuten. Het was geen slechte wedstrijd van onze kant, maar je ziet dat SDV Barneveld verder is. Dat is gewoon een goede ploeg. Voor ons moet het komende zaterdag gebeuren tegen Go-Ahead en daarna tegen SVI. En later tegen ploegen als DOS ’37 en De Merino’s”, aldus Durmusoglu.