Afbeelding
Foto Tennekes

Derde editie 2Bruggenloop Kampen nadert deelnemerslimiet

Sport

KAMPEN – De derde editie van de Ned Air 2Bruggenloop staat zaterdag 26 maart op het programma. “Eindelijk weer een editie in maart zoals het in eerste instantie bedacht is” aldus Jeroen van Veen, organisator vanaf het eerste uur. Inmiddels komt de deelnemerslimiet in zicht. 

De aankomende derde editie valt samen met bandjesavond en kan zonder enige coronamaatregel doorgaan. “Eerst lopen en daarna onder het genot van een biertje de race evalueren. We merken dat er weer behoefte is om mee te doen aan wedstrijden of evenementen, aldus Van Veen. Na een voorzichtige start van het aantal inschrijvingen, nadert het aantal nu het deelnemerslimiet. Van Veen hoopt in dezer dagen te kunnen zeggen: ‘We zijn uitverkocht’. Dat zou een mooie opsteker zijn. De organisatie heeft namelijk hard moeten werken om in circa vier maanden tijd alles organisatorisch rond te krijgen. Tevens krijgen alle vijftienhonderd deelnemers hun naam op het startnummer. Zo kan er weer maximaal aangemoedigd worden door het publiek.

De 10 kilometer blijft de hoofdafstand. Verreweg de meeste deelnemers gaan voor de ronde met de twee bruggen. Van Veen hoopt ook op een strijd om de tijd met lopers uit binnen en buitenland (België, Duitsland en Oostenrijk) “Op de 10 kilometer staan inmiddels zeven heren die als beste prestatie 35 minuten lopen. Op een goede dag met weinig wind wordt dit een hele spannende race.” Namens  AV Isala’96 staat Karsten van Ommen aan de start. Maar ook Vincent auf der Haar, die eerder de 15 kilometer won, staat aan de start.

De organisatie heeft grote plannen, te beginnen met de aankomende editie. De uitbreiding met een halve marathon moet het evenement nog meer cachet geven. “Dan trek je weer een ander publiek en het is gemakkelijk te realiseren.” Hiervoor is een lus bij het Reevediep toegevoegd. Inmiddels zijn er 300 hardlopers die ingeschreven staan. 

Hoofdsponsor Wouter Wijma van Ned Air heeft de wens dat de 2Bruggenloop een goede tegenhanger wordt van de Zwolse Halve Marathon. In tegenstelling tot de tweede editie mag er op 26 maart wel publiek langs het parcours staan. “Daarom zetten we dweilorkesten in om de sfeer te verhogen en publiek langer in de stad te houden. Hopelijk zoeken het publiek en de deelnemers na de finish een van de Kamper kroegen op” aldus Van Veen.

Inschrijven kan tot en met zondag 13 maart via de site 2bruggenloop.nl.

Gerard Meijeringh