Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Goede start voor turnsters RKDOS

Sport

KAMPEN - Voor de turners van RKDOS stonden na de gedwongen pauze door corona afgelopen weekeinde de eerste wedstrijden op het programma. Er werden goede resultaten geboekt.

Maud Koek, Mette Lassche en Anouck Nijhoff kwamen zaterdag in teamverband uit in middenbouw, niveau 3. Ondanks het feit dat ze maar met z’n drieën waren, sleepte het team van RKDOS een knappe vierde plek in de wacht. Individueel turnde Anouck Nijhoff naar een vijfde plek. Ze eindigde als eerste op het onderdeel balk. Op het onderdeel sprong was er een tweede plek voor Mette Lassche en een vierde plaats voor Maud Koek. Op het onderdeel vloer zette Mette Lassche de vijfde score neer.

Zondag kwamen Iris Boeve en Zsofi van Overbeek in actie bij een wedstrijd voor de middenbouw, niveau 5. De turnsters vormden samen met leden van Sparta Wilhelmina en GVV Lonneker een team. Op sprong behaalde Zsofi van Overbeek een derde plaats. Iris Boeve kwam uit op plek zeven. Vervolgens turnde Van Overbeek zich plek twee op de brug. Op het onderdeel balk veroverde ze een eerste plek. Ondanks een val werd Boeve zesde. Zij scoorde vervolgens een tweede plek op het onderdeel vloer. Van Overbeek eindigde hier als zesde. De twee turnsters pakten met hun team de eerste plek. Individueel verdiende Van Overbeek een eerste plek. Boeve eindigde als zesde.

Afbeelding

Gerard Meijeringh