Afbeelding
Stockfoto

Deltaruiter Lisanne van den Berg legt ook beslag op regiotitel

Sport

IJSSELMUIDEN - Lisanne van den Berg van de Deltaruiters mag zich nu ook Overijssels kampioen noemen. Nadat ze eerder de kringtitel wist te bemachtigen, veroverde ze afgelopen weekeinde de regiotitel in Denekamp. Ook heeft ze zich hiermee geplaatst voor het NK in Ermelo.

Van den Berg reed een nette proef in de klasse L1, categorie D/E met haar pony Mabel. Haar optreden werd beloond met een score van 66,583 procent en de regiotitel.

Lisa van Wijnbergen maakte ook een sterke indruk bij de regiokampioenschappen in Denekamp met haar pony Steenakkers Donja in een sterk deelnemersveld van 32 ruiters. Met 195 en 211 punten en een score van 67,667 procent behaalde ze een derde plek in de klasse B, categorie D/E.

In Kampen werd gestreden om de dressuurbokaal door de ponyruiters. Sherise Slendebroek met Goldberg’s Chilayne startte in de klasse B, categorie A/B/C. Ze behaalde een tweede en eerste plek met respectievelijk 193,5 en 201,5 punten. Ze wist zich te plaatsen voor de finale. Ze eindigde als zevende van de dertien startende deelnemers uit verschillende klassen.

Jojanneke Slendebroek ging van start in de klasse B, categorie D/E. Ze sleepte een vierde plek in de wacht bij haar eerste proef met haar pony Chavello’s Golden Cutle. (211 punten).
In Lelystad pakte Maxime van Dijk met haar paard Kokulan twee keer de winst in de klasse Z1 met 223,5 en 214,5 punten.




Gerard Meijeringh