Gerben Hamer wordt op de huid gezeten door een tegenstander.
Gerben Hamer wordt op de huid gezeten door een tegenstander. Foto Tennekes

Zalk doet goede zaken met overwinning op wilskracht

ZALK - Voor Zalk stond zaterdag pas de eerste competitiewedstrijd van 2022 op het programma. Het was meteen een belangrijke. In de strijd om de overige prijzen achter de eenzame koploper Dieze West deed Zalk zaterdag goede zaken. De ploeg van trainer Egbert Kragt won met 2-0 van concurrent CSV ’28. Dinsdag (8 maart) wacht het inhaalduel bij VV Kampen. Bij winst is Zalk de nieuwe nummer twee in de vierde klasse D.

Voetballend had CSV ’28 zaterdag meer te bieden dan Zalk, maar de Zwolse ploeg mist fysiek en ervaring en was ook niet scherp in de afwerking.

Jeroen van den Bosch werd ingezet als een extra slot op de deur bij Zalk. “In de vorige wedstrijden hebben we teveel doelpunten weggegeven. Daarom ben ik erachter gaan voetballen”, aldus de ervaren verdediger. “Ik wilde er één achter hebben, maar ik vond dat we nog steeds teveel op één lijn speelden. Daardoor kwam CSV er af en toe door. Het was aan hun falen te danken dat ze niet op gelijke hoogte kwamen”, aldus Zalk-trainer Egbert Kragt.

Voor rust waren de beste kansen voor CSV ’28. Voor Zalk lagen er ook mogelijkheden, maar te vaak was de eindpass niet goed. In de tweede helft begon de Zwolse ploeg sterk en kwam Zalk even onder druk. Het was onder andere aan de goed keepende Nick Kloosterboer te danken dat Zalk niet op achterstand kwam.
Vervolgens deelde Zalk een harde tik uit. CSV-verdediger Jorn Weijer verspeelde de bal, waarna Simon van Halm alleen op het doel afging en raak schoot.

De Zalk-aanvaller had in de 66ste minuut de 2-0 kunnen maken. Hij ging langs een verdediger, maar raakte vervolgens verstrikt in zijn eigen schijnbeweging.

Tien minuten voor tijd was CSV '28 dicht bij de gelijkmaker. Doelman Kloosterboer zag toch zijn opluchting de bal naast gaan. Daarna gooide CSV de eigen glazen in. In de 85ste minuut werd Drazic Rijksen van CSV weggestuurd (tweede gele kaart). Sander Held kreeg ook geel en kwam daarmee goed weg.

Vlak voor tijd kon ook CSV-keeper Raphy Spin vertrekken. Sander Kuiper kreeg een duw in de rug van een CSV-verdediger en vervolgens deelde de goalie een tikje uit. De keeper werd met rood weggestuurd. Jeroen van den Bosch schoot de strafschop onberispelijk binnen.

"Dat is toch standaard”, lachte hij na afloop. Van den Bosch gaat na dit seizoen sowieso nog een jaar door. "Dat heb ik afgesproken met de trainer. Als hij bij zou tekenen, heb ik toegezegd dat ik ook nog een jaar door ga bij Zalk. Egbert is heel belangrijk voor mij. Het is een goede trainer. Als hij niet had verlengd, was ik gestopt. Hij weet waar hij over praat en heeft verstand van voetbal."