Stockfoto: Gerard Meijeringh

Rob Henniphof leidt ’s-Heerenbroek naar winst in Hattemerbroek

HATTERMERBROEK - ’s-Heerenbroek won zaterdag met 3-6 bij Noord Veluwe Boys. Grote man bij ’s-Heerenbroek was Rob Henniphof. Hij scoorde vier keer.“Rob was helemaal los. Hij maakte de kansen gewoon af, hij heeft een neusje voor de goal”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg.

Hij zag zijn ploeg slecht beginnen. Al in de eerste minuut liep ’s-Heerenbroek tegen een tegentreffer aan. “We waren niet goed bij de les”, aldus Van den Burg.

Twee minuten later was de balans alweer hersteld. Rob Henniphof profiteerde van een te korte terugspeelbal. Hij onderschepte de bal en scoorde de gelijkmaker. Tien minuten later kwam ’s-Heerenbroek voor het eerst op voorsprong. Uit een voorzet van William Meuleman maakte Jesper Wennemers de 1-2. ’s-Heerenbroek zat in een goede fase en liet verschillende kansen onbenut. Alleen Willard Visscher wist te scoren.

Daardoor bleef Noord Veluwe Boys in de wedstrijd. De thuisploeg kwam vlak voor rust weer in de wedstrijd. William Meuleman verspeelde de bal. Martin van Ittersum schoot de bal vervolgens in de voeten van een tegenstander. Dat werd afgestraft. Zeven minuten na rust kwam Noord Veluwe Boys zelfs langszij. ’s-Heerenbroek ging de discussie aan of het wel of geen corner was. Noord Veluwe Boys had hier geen tijd voor, nam de hoekschop snel en de 3-3 werd binnen gekopt. ’s-Heerenbroek zat in een mindere fase en opereerde moeizaam.

Trainer Van den Burg ging wisselen en dat had effect. In het laatste half uur begon het te draaien bij ’s-Heerenbroek. De ploeg creëerde diverse kansen en liep ruim weg bij Noord Veluwe Boys. Met dank aan Henniphof. Hij scoorde nog drie keer en bracht daarmee zijn seizoenstotaal op zeven treffers.

“We hebben een uur lang goed gevoetbald, maar ook een half uur minder gespeeld. Het moet stabieler worden. We zijn op de goede weg, maar er is nog wel wat werk te verzetten”, aldus Van den Burg.