DOS Kampen voor het eerst dit jaar onderuit

KAMPEN - DOS Kampen is zaterdag de ongeslagen status in 2022 kwijtgeraakt. Op Sportpark de Maten won SVZW met 1-3. “Zij waren iets volwassener”, aldus DOS-trainer Johan Pitstra.

DOS Kampen kwam in de eerste helft op achterstand na een hoekschop. “”Wij kregen vier corners tegen en daaruit scoorden zij één keer. Verder hebben ze geen kansen gehad en wij wel. We hadden de 1-0 kunnen maken en ook de 1-1”, aldus Pitstra.

Dat gebeurde niet. DOS kwam in de tweede helft op een 0-2 achterstand. SVZW profiteerde van een misverstand tussen Joël Visscher en keeper Kevin Dijkstra. Vijf minuten voor tijd kwam DOS terug tot 1-2 via Ramon Beuling. Vlak voor het laatste fluitsignaal kopte Mark Sollie namens DOS net over. Daarna sloeg SVZW in de counter toe en bepaalden de bezoekers de eindstand op 1-3.

Dit was mijn eerste nederlaag met DOS. Ik heb geprobeerd om het zo lang mogelijk uit te stellen, maar je weet dat het er een keer van gaat komen. Of de nederlaag terecht was? Dat denk ik niet. Een gelijkspel had ik al zonde gevonden, maar ik moet wel zeggen dat SVZW iets volwassener was. In het geduld en het voetbal. Wij konden in de eerste helft niet brengen wat we normaal wel doen. Ik heb daar geen verklaring voor. In de tweede helft hebben we er alles aan gedaan, maar het was heel moeilijk om er doorheen te komen.”