Afbeelding
Foto: Gerard Wessels

Kampenion heerst in topper en is lijstaanvoerder in tweede divisie

Sport

KAMPEN - De tafeltennissers van Kampenion mogen zich de nieuwe koploper noemen in de tweede divisie, poule B. De Kamper ploeg won thuis afgetekend met 8-2 van deBoer Taverzo 3 en greep de koppositie ten koste van de ploeg uit Zoetermeer.

Het was genieten voor het publiek in de tafeltenniszaal. De verwarming was weer in orde en het eerste herenteam van Kampenion kwam uitstekend voor de dag tegen de koploper uit Zoetermeer. 

Julian Plette en Gert-Jan de Lange wonnen hun drie partijen en Mark Hankel won er twee. Plette staat nog steeds op 100 procent in de competitie. Kampenion begon als de nummer twee met drie punten achterstand op deBoer Taverzo en heeft deze ploeg via de 8-2 overwinning naar de tweede plek geduwd. Kampenion is de nieuwe koploper met een voorsprong van drie punten. Komende zaterdag reizen de tafeltennissers uit Kampen af naar het Brabantse Boxtel voor de wedstrijd tegen hekkensluiter Taverbo 2. 

Kampenion 2 behaalde thuis een 10-0 zege tegen koploper Assen 2. Dat het geen walk-over was voor Thomas Niemeijer, Jordy ten Have en Robin Lieftink bleek uit het feit dat vier partijen over de maximale vijf games gingen, waarvan twee met het kleinst mogelijke verschil. Kampenion 2 heeft de koppositie in de derde divisie A van Assen overgenomen en staat nu drie punten voor op de nummer 2, Swift Deventer. Komende vrijdag komen beide ploegen in Deventer tegen elkaar in actie.

Ook het eerste jeugdteam van Kampenion speelde een thuiswedstrijd en verloor met 2-8 van Emmeloord. Siebe van Dijk wist een puntje binnen te halen en samen met Mees van Dijk won hij een van beide dubbelspelen. Komende zaterdag wacht een pittige klus bij koploper Staphorst. Het tweede jeugdteam van Kampenion heeft het moeilijk in de vierde klasse en verloor zaterdag met 10-0 in Wijhe.

Naast de landelijk spelende teams heeft Kampenion nog zes seniorenteams die in de regionale competitie uitkomen. Zij spelen in de hoofdklasse, eerste klasse (twee teams), tweede, vierde en vijfde klasse.Van deze teams wist alleen Kampenion 3 een zege binnen te slepen.

Gerard Meijeringh