Stockfoto

Wit-Blauw pakt thuis belangrijke punten in strijd tegen degradatie

KAMPEN - De korfballers van Wit-Blauw/Green Organcis hebben zaterdag belangrijke punten gepakt. In Sporthal De Reeve won de Kamper ploeg ruim met 26-17 van Tweemaal Zes. Door deze zege heeft Wit-Blauw de laatste plek verlaten in de overgangsklasse Ba.

In een goed gevulde sporthal ging Wit-Blauw voortvarend van start. Al snel stond de ploeg op een 4-0 voorsprong. Na het eerste kwartier stond er 8-2 op het scorebord. Daarna kwam er echter een kentering in de wedstrijd. De bezoekers uit Maartensdijk kwam terug tot 8-6 en vlak voor rust stonden beide ploegen gelijk (12-12). Daarna zorgde Gert de Vries ervoor dat Wit-Blauw toch met een voorsprong de rust inging. De eerste helft stond in het teken van veel fysiek geweld, een sterke afvang onder de korf, maar een te laag scoringspercentage. Daarnaast wekte de arbitrage irritatie op bij het kamp van Wit-Blauw met enkele beslissingen.
Direct na rust maakte Tweemaal Zes de gelijkmaker. Daarna kreeg Wit-Blauw grip op de wedstrijd. De thuisploeg kwam op voorsprong en liep daarna steeds verder weg tot uiteindelijk een 26-17 overwinning. Wit-Blauw scoorde na rust dertien keer, terwijl de bezoekers bleven steken op slechts vijf treffers.

Door deze zege tegen een directe concurrent deed Wit-Blauw heel goede zaken. De Kamper formatie drukte met deze winst Tweemaal Zes op de laatste plaats. De nieuwe hekkensluiter heeft één punt, Wit-Blauw heeft een punt meer. NKC staat ook op twee punten, maar heeft een iets beter doelsaldo.