Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Maximale zege voor gehavend Reflex

Sport

KAMPEN - De volleyballers van Zalsman/Reflex hebben zaterdag een knappe zege behaald. Ondanks grote personele problemen door corona wist Reflex met 3-0 te winnen van AVV Keistad.

Met slechts één training met acht fitte spelers was de aanloop naar de wedstrijd verre van ideaal. Reflex trad zaterdag aan met negen fitte spelers en zonder libero. 

Uiteindelijk pakte de wedstrijd verrassend goed uit voor Reflex. Keistad kon onvoldoende servicedruk neerzetten, waardoor de side-out van Reflex vaak eenvoudig kon scoren. Met één of twee serviceseries kon Reflex steeds ver genoeg uitlopen om de sets binnen te halen. 

Set één ging redelijk gelijk op met een eindstand van 25-23 voor de Reflex. Daarna begon de Kamper formatie scherp aan de tweede set en nam een 6-1 voorsprong. Keistad kon niets forceren en verloor deze set met 25-19. 

In de derde set begon Reflex wat stroef, maar de ploeg wist het om te draaien en pakte deze set zonder problemen met 25-17.

Reflex speelt komende donderdagavond een inhaalwedstrijd tegen DIO-Bedum. De wedstrijd in de Reflexhal begint om 20.45 uur. 

DIO Bedum staat op een tiende plek. Reflex is terug te vinden op de vierde plaats in de topdivisie A. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt zeventien punten, maar DIO Bedum heeft wel drie wedstrijden minder gespeeld.

Gerard Meijeringh