Inzamelingsactie voor Oekraïne

KAMPEN - Voor stichting ‘Help Ukraine’ is aan de Constructieweg 45 een verzamelpunt ingericht waar onder meer medicijnen, verbandtrommels, ziekenhuismateriaal, EHBO reddingdekens, tourniquets, warme dekens, (solar) powerbanks, water zuiveringspillen en houdbaar voedsel kunnen worden gedoneerd.

De volledige lijst met items waar behoefte aan is staat hier help-ukraine.nl/. Geen kleding. Het verzamelpunt is op werkdagen geopend van 08:00 tot 16:30 uur. Spullen kunnen ook op private inzamelpunten ingeleverd worden, zoals bij de Familievan Lagen aan de Burgemeester van Engelenweg 119. Hier kan alleen medicatie geleverd worden tot aankomende zaterdag.

Benefietconcert voor Oekraïne

KAMPEN – In de Bovenkerk wordt vrijdag 18 maart een benefietconcert gegeven voor de bevolking van Oekraïne. Aan dit concert werken mee het Chr. regionaal koor Voices, het Chr. Kamper mannenkoor DEV en het Urker mannenkwartet.

Medewerking komt van Ronald IJmker (orgel) en Maurice van Dijk (trompet).
Het concert begint om 20:00 uur. Deuren gaan om 19:30 uur open. De toegang is gratis maar er wordt gecollecteerd voor de hulpverlening aan de bevolking van Oekraïne. De hulpverlening loopt via stichting Dorkas.

Winkeldiefstal

KAMPEN - een 28-jarige man uit Dronten aangehouden voor winkeldiefstal bij een supermarkt aan de De Arend. De man had diverse goederen in zijn rugtas gestopt. 

De man is overgebracht naar het politiebureau voor onderzoek.