Afbeelding
Aangeleverd.

5 vragen aan Manfred Haveman Lijsttrekker PvdA Kampen

1. Welke partij is ideologisch het meest aan jullie verwant en wat is het meest uitgesproken verschil tussen de beide partijen?


In verschillende gemeenten zijn lijstverbindingen tussen Partij van de Arbeid en GroenLinks. Ook in politiek Den Haag, zie je dat deze twee partijen elkaar vaak vinden. Met name waar het gaat om een eerlijke verdeling, duurzaamheid, dat iedereen kan mee doen en dat je mag zijn wie je bent hebben we grote overeenkomsten. Waar wij elkaar kwijtraken, is wanneer door te blijven focussen op de idealen het realisme verdwijnt. Idealen moeten soms ook gewoon haalbaar zijn. Denk aan de “villa Boven Havenstraat”, of de Bypass bij Reeve.

2. Wie zijn jouw helden en waarom?


Ik heb een lijstje met politieke helden.

De eerste die in mij opkomt is natuurlijk Joop den Uijl. Voor mij wel de grondlegger van het PvdA-gedachtengoed.

Als vader van 3 fantastische en zelfbewuste puberdochters heb ik ongelooflijk veel bewondering en respect voor Aletta Jacobs, dé voorvechter van vrouwenrechten.

Eberhard van der Laan. Wat een indruk heeft die man gemaakt

En last, but not least, de inmiddels overleden burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan. Wat een indruk heeft die man gemaakt, vooral ook met zijn oproep om een beetje lief voor elkaar te zijn. Die paar woorden zeggen álles. 

3. Wat was de afgelopen jaren nooit gebeurd als jullie het 100 procent voor het zeggen hadden?


Daar kan ik heel kort over zijn: de grote bezuiniging op armoede. Schandalig en Kampen onwaardig! Waar ben je (voor de PvdA) het meest trots op? Dat we door continu vragen te stellen, aan te dringen en soms ook te drammen uiteindelijk hebben bereikt dat er nieuwe huisvesting voor de Voedselbank wordt gerealiseerd.

4. Wat moet in Kampen echt beter?


Naast dat ik en de PvdA het belangrijk vinden dat de ‘menselijke maat’ weer terugkomt waarin wordt gewerkt vanuit vertrouwen in plaats van wantrouwen, vinden wij het erg belangrijk dat iedereen kan en mag zijn die hij is. Ieder mens is ons even lief en waardevol en alleen wanneer we het samen doen, komen we tot een beter Kampen. Zorg voor elkaar…

Stem 16 maart – stem PvdA Kampen – doen!