SGP tevreden over evaluatiegesprek met griffier

KAMPEN - Betrouwbaarheid is een van de belangrijkste zaken in de politiek: zonder het vertrouwen van burgers in de gemeenteraad kan een gemeente niet functioneren. 

Daarom is het ook niet voor niets dat de SGP Kampen zich altijd hard maakt voor deze betrouwbaarheid in Kampen. Met elke motie, schriftelijke vraag of amendement hopen wij de Kamper politiek een stukje betrouwbaarder te maken.
Recentelijk heeft de fractie een evaluatiegesprek gehad met Henk van der Meulen, Griffier van de gemeente Kampen. Hier werd besproken hoe wij als SGP in de gemeenteraad van Kampen functioneren. Hieruit bleek dat de SGP de afgelopen tijd 6 amendementen en 11 moties heeft ingediend. Hiervan zijn 5 van de amendementen aangenomen en 10 van de moties.

“Scherp” en “Inhoudelijk” waren twee termen die naar voren kwamen in de evaluatie. “De SGP gebruikt niet zomaar raadinstrumenten”.

Fractievoorzitter Bernard van de Belt is erg tevreden over de evaluatie: “Als SGP hoop je ook door het actief gebruik te maken van raadinstrumenten bij te dragen aan een betrouwbaardere politiek. Wij zijn blij om te horen dat ons gebruik van instrumenten effect heeft gehad en hopen op deze lijn door te gaan. Ook zo wordt juist de verbinding gelegd tussen burger en politiek.”

Vrijmarkt in IJsselmuiden gaat door

IJSSELMUIDEN - De IJOV laat weten dat Koningsdag in IJsselmuiden dit jaar weer als vanouds gevierd zal worden. Dus met reveille, de aubade en de vrijmarkt.

Voor de vrijmarkt is de organisatie nog op zoek naar een aantal snackwagens. Wie interesse heeft kan dat laten weten via info@ijov.nl.