Nummer 1 en 2 van de lijst Elina Schmidt-Blokzijl en Suat Azer.
Nummer 1 en 2 van de lijst Elina Schmidt-Blokzijl en Suat Azer. Foto Tennekes

Stemmer blijft Gemeente Belang Kampen trouw

Algemeen

KAMPEN - Gemeente Belang Kampen heeft 4 zetels gehaald, dat is één zetel minder dan vorige verkiezingen, maar de partij heeft een turbulente periode achter de rug, waarin enkele oudgedienden zich afgesplitst hebben in Hart Voor Kampen. De splitsing lijkt weinig impact op het stemgedrag gehad te hebben, de stemmer is Gemeente Belang Kampen trouw gebleven.

Voor de twee partijen was het spannend. Wat zou de kiezer doen? Zouden ze Gemeente Belang Kampen trouw blijven, of zouden ze hun stem geven aan de nieuwe partij Hart voor Kampen, met Albert Holtland en Nardus Koster, twee personen die jarenlang een belangrijke rol in Gemeente Belang Kampen speelden? Woensdagavond werd het antwoord duidelijk: Gemeente Belang Kampen behoudt de meeste zetels (4) met 12,4 procent van de stemmen en het Hart voor Kampen van Albert Holtland haalt 6,4 procent van de stemmen.

Feitelijk is dit winst voor Gemeente Belang Kampen, want na de splitsing in december hield de partij 2 zetels over. Ze krijgt er nu dus 4 terug. Hart Voor Kampen gaat achteruit; de partij zat na de splitsing met 3 zetels in de raad, en houdt er 2 over.


 Foto Tennekes

Nick de Vries

Nick de Vries