Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Goed debuut jeugd RKDOS

Sport

BEEKBERGEN - Nathalie van Ingen, Silje van Bloois, Annelin Woord en Linh Hommes turnden afgelopen weekeinde in Beekbergen hun eerste wedstrijd na de coronaperiode in de derde divisie. De meiden van RKDOS kunnen met een goed gevoel terugkijken.

De vier begonnen op balk. Er werd strak geturnd, maar toch moesten de dames de balk vroegtijdig een keer verlaten. Silje van Bloois liet voor het eerst een nieuwe element zien op de balk, de ‘flikflak tot rijzit’. 

Daarna gingen de turnsters door met het onderdeel vloer. Daar liet Nathalie van Ingen voor het eerst een prachtige ‘Arabier flikflak schroef’ zien en ook een nieuwe ‘wisselspagaatserie’. Ook Linh Hommes, Annelin Woord en Silje van Bloois turnden voor het eerst een mooie ‘Arabier flikflak streksalto’. De vier lieten ieder een goede vloeroefening zien.

Vervolgens was het tijd voor het onderdeel sprong. Dit verliep prima voor de turnsters van RKDOS. Linh Hommes wist hier zelfs een derde plek te behalen. Nathalie van Ingen eindigde als vierde en sprong voor het eerst tijdens een wedstrijd een ‘half in heel’ uit.

Er werd afgesloten met het onderdeel brug. Bij dit laatste toestel lieten alle meiden een stabiele oefening zien zonder grote fouten.

Nathalie van Ingen legde beslag op de vierde plaats. De elfde plek was voor Annelin Woord en plek dertien voor Linh Hommes. Silje van Bloois sloot haar wedstrijd af met een twintigste plek op het onderdeel brug.


Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh