Go-Ahead Kampen verliest in Doetinchem

DOETINCHEM - Go-Ahead Kampen moest zaterdag genoegen nemen met een 2-0 nederlaag bij DZC ’68. Toch had er meer ingezeten voor Go-Ahead. In de beginfase liet de ploeg goede kansen liggen en verzuimde Go-Ahead om DZC pijn te doen.

Go-Ahead trad in Doetinchem aan zonder Dennis van der Wal en Nick Kuipers. Bij de bezoekers uit Kampen zat Hans van Zuiden wederom op de bank als eindverantwoordelijke, omdat hoofdtrainer Gert van Duinen nog steeds ziek thuis zit. Van Zuiden ruimde centraal achterin een plek in voor de jeugdige Jeffrey Bos. “Hij heeft het prima gedaan’, aldus Van Zuiden. Hij zag Go-Ahead prima beginnen. In de 4e minuut had Kees Tol kunnen zorgen voor een vroege Kamper voorsprong. Adi Draganovic zette de aanvaller alleen voor de keeper, maar de inzet van Tol werd gered door DZC-doelman Mike Thus. Zes minuten later had Tol pech, nadat hij werd bediend door Luuc Knul. Alleen voor het DZC-doel schoot hij tegen de paal.
Vlak voor rust ontsnapte Go-Ahead twee keer aan een tegentreffer. Een foutje van Jeffrey Bos werd niet afgestraft door Thomas Kleinlugtebeld van DZC. In de blessuretijd vloog een schot van Gloria Papela net over het doel van Go-Ahead.

Na rust kreeg Go-Ahead het moeilijk. DZC voetbalde verschillende kansen bij elkaar. Twee keer wist Go-Ahead-keeper Tim Noordman de 1-0 van de thuisploeg te voorkomen. In de 62ste minuut opende DZC alsnog de score. Rik Vlutters nam een vrije trap, die vervolgens van richting werd veranderd door een speler van Go-Ahead. Daardoor was keeper Noordman kansloos. Twee minuten later liet Luuc Knul een goede kans liggen. Hij kopte over. Vlak voor tijd besliste DZC het duel. Na een kort genomen vrije trap schoot Papela de bal in de verre hoek.

“In de eerste helft speelden we prima. Na rust werd ons spel minder. We schoten de ballen te snel weg en waren minder in de passing. We verloren de grip op de wedstrijd. Je moet voortdurend kwaliteit bieden om dit soort wedstrijden over de streep te trekken”, aldus Van Zuiden.